Premiera pentru Steven Spielberg: Nu mai vrea sa regizeze noul film ''Indiana Jones''

Joi, 27 Februarie 2020, ora 18:25 4768 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Indiana Jones

Cineastul Steven Spielberg a renuntat sa mai regizeze noul film din seria "Indiana Jones", pentru prima oara in 39 de ani din existenta acestei saga de aventuri, si care in 2021 va fi prezenta pe marile ecrane cu cel de-al cincilea sau lungmetraj.

Potrivit unui interviu publicat miercuri de revista Variety, Spielberg va ramane implicat in proiect ca producator, dar va preda stafeta regiei cineastului James Mangold, care a primit multe aprecieri pentru filmul sau nominalizat la Oscar "Ford vs Ferrari".

Surse apropiate lui Spielberg au relevat ca decizia a fost luata personal de regizor, cu scopul de a aduce o privire mai proaspata asupra francizei si de a atrage publicul mai tanar, relateaza EFE miercuri. Totusi, Harrison Ford, protagonistul acestei saga de aventuri din 1981, ramane prezent in acest film.

De fapt, actorul s-a referit recent la "Indiana Jones 5" in interviurile acordate in promovarea noului sau film "The Call of the Wild", in care a asigurat ca va incepe pregatirea filmarilor la noul episod "in urmatoarele luni".

La randul sau, nu este prima oara cand regizorul Mangold preia fraiele unui proiect deja existent, avand in vedere ca deja a asumat regia filmului "Logan" (2017), din franciza "Wolverine" care a avut un mare succes la box-office cu incasari de 619 milioane de dolari si a obtinut o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Inca fara titlu confirmat, "Indiana Jones 5" va fi continuarea acestei saga de aventuri creata de George Lucas ("Star Wars") si regizata pana acum de prietenul sau Spielberg.

Dupa trei filme lansate in deceniul 1980 (1981, 1984, 1989), saga a revenit in 2008 cu "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", care a avut si cele mai mari incasari din intreaga serie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News