Povestea miilor de familii din India

Joi, 14 Mai 2015, ora 16:20
2728 citiri
Povestea miilor de familii din India
foto: pelicam.ro

Filmul castigator al marelui premiu Pelicam 2014, "My Name is Salt" (Elvetia/India, 2013), va fi proiectat joi, 21 mai, in gradina J'ai Bistrot din Bucuresti. Pelicam, Festivalul International de Film pentru Mediu si Oameni, intra pe ultima suta de metri pana la cea de-a patra editie care se intinde, de data asta, pe patru zile si are loc intre 11 si 14 iunie 2015.

Povestea miilor de familii din India care se muta opt luni pe an in desert unde muncesc din greu pentru a-si castiga existenta a fost alegerea juriului. Ei muncesc in conditii aspre de mediu pentru a colecta sarea care le aduce singurul venit. Povestea simpla, pentru care nici nu e nevoie de multe cuvinte, este pusa pe ecran intr-o maniera minunata de regizoarea Farida Pacha.

"My Name is Sal" a fost premiat la 24 de festivaluri din intreaga lume. A castigat First Appearance la IDFA Amsterdam 2014 si a mai fost premiat la Documenta Madrid 2014 si Edinburgh Film Festival 2014. Regizoarea Farida Pacha se va alatura juriului Pelicam 2015.

In acest an, Pelicam ia startul cu o zi mai devreme, de joi, 11 iunie, zi dedicata celor mici. Sute de copii din Tulcea si din localitatile invecinate sunt asteptati la proiectiile speciale pentru ei. Daca anul trecut peste 700 de copii au urmarit documentarele de mediu si filmele de animatie pregatite pentru ei, la aceasta editie ne asteptam la un numar si mai mare. Lipsa unui cinematograf de arta in judetul Tulcea accentueaza si mai tare necesitatea acestui proiect.

Pelicam, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni, face parte din reteaua internationala Green Film Network, alaturi de alte 27 de festivaluri de film de mediu din 22 de tari. GFN a organizat, in 2015, a doua editie a GFN Award, competitia care premiaza cel mai bun documentar de mediu al anului dintre cele desemnate de fiecare festival din retea. "La mujer y el agua" (Spania, 2014) este filmul castigator al GFN Award 2015. El a fost ales dintre filmele documentare desemnate de festivalurile din retea de catre un juriu din care au facut parte si doi membri din Romania. Documentarul va fi proiectat la cea de-a patra editie a Pelicam, la Tulcea, in prezenta regizoarei Nocem Collado.

Pelicam revine si in acest an cu cele patru sectiuni competitionale consacrate: lungmetraje, scurtmetraje, Black Sea Docs si Fresh Perspectives. Black Sea Docs este sectiunea dedicata filmelor din si despre tarile din jurul Marii Negre. Fresh Perspectives este categoria in care se regasesc filmele despre solutii alternative la problemele de mediu, iar juriul este format din adolescenti.

Mai multe detalii despre festival, pe www.pelicam.ro.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#filme festival Pelicam 2015, #filme noi Bucuresti 2015 , #filme