Peste 21.000 de clatite, preparate la Moneasa: un nou record

Duminica, 01 August 2010, ora 19:42
2264 citiri
Peste 21.000 de clatite, preparate la Moneasa: un nou record
Foto: agenda.ro

Participantii la cea de a X-a editie a Festivalului Clatitelor, organizat sambata si duminica, in statiunea aradeanna Moneasa, au preparat si servit peste 21.000 de clatite, stabilind un nor record al festivalului, transmite corespondentul NewsIn.

Editia din acest an a fost una aniversara si s-a desfasurat sub sloganul "10 ani de clatite/Vino sa le vezi sarbatorite". La eveniment au venit turisti din mai multe judete, printre care Arad, Timis, Bihor si Hunedoara.

"Am reusit sa stabilim un nou record de preparat clatite. Daca in urma cu doi ani am facut 16.000 de clatite, iar in 2009 am preparat peste 20.000 de clatite, anul acesta am reusit sa preparam peste 21.000 de clatite cu diferite umpluturi. A fost o editie peste asteptarile noastre, la care s-au inscris in competitie atat agenti economici, cat si primarii din judet, partide politice, dar si politisti comunitari. Pot spune ca anul acesta a fost inregistrat si un record in ceea ce priveste numarul turistilor prezenti la festival", a declarat Zoltan Lovas, directorul Festivalului Clatitelor, organizat la Moneasa.

O parte dintre cele 21.000 de clatite preparate in cadrul festivalului au fost impartite gratuit turistilor, iar altele au putut fi cumparate la preturi cuprinse intre 1 leu si 5 lei. Clatitele au fost umplute cu dulceata, cu branza si crema de ciocolata, cu branza si stafide, cu scortisoara, cu zahar, dar si cu carne, cu creier de porc si cu ciuperci.

"Reprezentantii Consiliului Judetean Arad, cei ai Politiei Comunitare Arad si europarlamentarul Iosif Matula au fost debutanti la acest festival, astfel ca acestia au impartit gratuit clatite turistilor aflati in statiune. De asemenea, fiind o editie aniversara, a fost si un tort facut din 100 de clatite, care a fost impartit turistilor, impreuna cu un pahar de sampanie", a mai precizat Zoltan Lovas.

Pentru a atrage cat mai multi clienti, primaria comunei aradene Cermei a preparat atat clatitele obisnuite, cat si clatite XXL, dar si un gulas "ceferist". Intrebata despre reteta gulasului, o reprezentanta a standului Primariei Cermei a spus ca nu e o reteta speciala, dar ca denumirea vine de la faptul ca gulasul este preparat doar de ceferisti, atat actuali, cat si fosti angajati ai CFR, din comuna.

Pentru preparea clatitelor, la editia din acest an a festivalului de la Moneasa s-au folosit cateva sute de kilograme de faina, peste 1.000 de oua si cateva sute de litri de lapte. In programul Festivalului Clatitelor de la Moneasa au mai fost cuprinse si spectacole folclorice, un targ al mesterilor populari, un targ de antichitati, diverse expozitii si un concert al trupei Bere Gratis.

Organizatorii Festivalului Clatitelor au anuntat ca la editia din 2011 vor sa doboare recordul stabilit anul acesta la preparatul si servitul clatitelor.

”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
Parlamentul European (PE) a lansat luni, 29 aprilie, videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se...
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei a declarat luni, 29 aprilie, că în acest moment, principalul contracandidat al său este Cristian Popescu Piedone. El a arătat că şi-ar dori ca PNL să facă...
#festival clatite Moneasa, #record clatite Moneasa , #distractie