Patru martisoare muzicale la Opera Comica pentru Copii

Marti, 04 Martie 2014, ora 21:00 936 citiri

La fiecare inceput de primavara daruim un martisor celor dragi, asa ca Opera Comica pentru Copii a ales sa daruiasca si ea un cadou micilor sai spectactori, dar nu oricum, ci sub forma a patru spectacole deosebite pentru toti cei care iubesc muzica si dansul!

Primavara soseste pe scena teatrului bucurestean in ritm de Ciuleandra dansata in ograda babei din Soacra cu trei nurori, calatoria va continua in lumea occidentala pe taramuri hispanice, printre morile de vant, alaturi de Don Quijote, va veti amuza apoi cu personajele inspirate din commedia dell'arte cu premiera de Don Pasquale si veti incheia luna martie pe pamant italian cu intamplarile Mirandolinei.

La inceputul lunii martie - marti, 4 martie, de la orele 11.00 si 13.00 - va veti distra cu musicalul "Soacra cu trei nurori", compozitie semnata de Roman Vlad si inspirata de cunoscuta poveste a lui Ion Creanga. In rolul titular veti avea bucuria de a o revedea pe Stela Popescu, artista fiind de altfel si cea care semneaza regia spectacolului, o montare vesela si plina de verva.

Zilele de vineri ale lunii - 7, 14 si 21 martie, de la orele 17.00 - sunt dedicate dansului: unul dintre cele mai frumoase balete, o muzica tonica si ritmata care te ridica de pe scaun, "Don Quijote", propune publicului o incursiune in lumea spaniola cu volane si castaniete, alaturi de legendarul erou din romanul lui Cervantes. Muzica ii apartine lui Ludwig Minkus, iar regia si coregrafia sunt semnate de Mihai Babuska.

Tot in coregrafia artistului veti aplauda si baletul "Mirandolina", programat in ultima zi a lunii - luni, 31 martie, de la orele 11.00 si 13.00 - inspirat de o alta poveste cunoscuta: "Hangita", piesa de teatru a dramaturgului italian Carlo Goldoni.

Punctul culminant al lunii este premiera spectacolului "Don Pasquale", opera a celebrului compozitor italian Gaetano Donizetti, adaptata in versiune restransa pentru cei mici, in regia lui Cristian Mihailescu. "Don Pasquale" este o partitura considerata - alaturi de "Barbierul din Sevilla" sau "Elixirul dragostei" - una dintre cele trei mari capodopere ale operei comice (opera buffa).

Prima reprezentatie va avea in data de 10 martie (orele 11.00 si 13.00) si va fi urmata de spectacole in zilele de luni (17, 24, 31) si marti (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 si 13.00.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com