Partiile din Straja asaltate de mii de turisti

Colaborator: Marius Mitrache
Duminica, 10 Februarie 2013, ora 21:27 2257 citiri
Foto: Ziare.com

Mii de turistii au urcat in statiunea Straja in acest sfarsit de saptamana pentru a se bucura de zapada cazuta in abundenta, de partiile excelente de schi, dar si sa participe la cea mai importanta competitie de schi din Vestul tarii, ce a avut loc aici.

Peste trei sute de schiori din toata tara au luat la competitia "Cupa Comexim", editia cu numarul XX.

Vedetele intrecerii au fost bineinteles copiii, multi dintre ei abia daca stiau sa mearga pe picioare, dar au invatat sa schieze. De altfel cel mai tanar concurent a avut trei ani, iar cel mai in varsta 82 de ani.

"Cupa acesta a inceput in anul 1993 si aveam atunci circa 20 de copii si din an in an au venit mai multi. Am ajuns ca in acest an si avem 311 concurenti din toata tara si pentru noi este o mare bucurie.

Inseamna ca aceasta cupa este din ce in ce mai cautata in Romania. Pe de alta parte, in fiecare week-end vom organiza cate ceva pentru a atrage turisti.

Saptamana viitoare vom avea Cupa Baloo (n.r. ursul din statiune care este si mascota) astfel ca turistii sa fie atrasi de Straja si sa se simta bine", a declarat Emil Parau, organizatorul evenimentului.

Toti concurentii au fost recompensati cu diverse premii, iar cei de pe partii s-au putut incalzi cu vinul fiert ori ceaiul servit pe terasele de la baza partiilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com