Noul film Disney ''Frumoasa si Bestia'', interzis persoanelor sub 16 ani in Rusia

Marti, 07 Martie 2017, ora 22:24 7629 citiri
Foto: Facebook/Beauty and the Beast

Noul film Disney "Beauty and the Beast" (Frumoasa si Bestia) a fost clasificat ca interzis persoanelor sub 16 ani in Rusia, dupa apelul unui deputat ultraconservator care a solicitat interzicerea peliculei din cauza unei scene homosexuale.

"Filmul va fi lansat cu simbolul interzis sub 16 de ani", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului rus al Culturii agentiei de stiri RIA Novosti, informeaza marti France Presse.

Compania Walt Disney in Rusia si Comunitatea Statelor Independente (CSI, fostele republici sovietice, cu exceptia Georgiei si tarilor baltice), a confirmat pentru AFP ca filmul va fi lansat in Rusia cu aceasta mentiune.

Regizorul Bill Condon a dezvaluit ca filmul, care va rula in Rusia din 16 martie, va contine "primul moment exclusiv gay" din istoria Disney, chiar daca criticii care au vazut filmul au minimalizat importanta acestui fapt.

Producatorii au clasificat filmul in categoria "interzis sub 16 ani".

Deputatul rus Vitali Milonov a salutat decizia autoritatilor.

Acest parlamentar cunoscut pentru declaratiile sale homofobe a cerut sambata Ministerului Culturii sa interzica noul film "Beauty and the Beast" daca se dovedeste ca acesta glorifica homosexualitatea.

Intr-o scrisoare adresata ministrului Culturii, Vladimir Medinsky, Milonov a estimat ca acest film face o "propaganda flagranta si nerusinata pacatului si relatiilor sexuale perverse".

Acest film vizeaza sa impuna "noi standarde de toleranta europeana copiilor rusi pentru ca ei sa creada ca aceasta este norma", a spus el.

Militant puternic impotriva drepturilor homosexualilor, Milonov se afla la originea adoptarii unei legi care condamna orice "propaganda" homosexuala in randul minorilor, text care a atras multe critici in tarile occidentale.

Mitingurile de sustinere a comunitatii homosexuale sunt interzise in mod sistematic in Rusia, unde homosexualitatea a fost considerata o crima pana in 1993 si boala mintala pana in 1999 si unde homofobia este adesea exprimata in mod deschis.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News