NexT Film: 9 ani de filme ambitioase si provocari cinematografice (Video)

Vineri, 20 Martie 2015, ora 17:46
1375 citiri
NexT Film: 9 ani de filme ambitioase si provocari cinematografice (Video)
Foto: NexT Film

Cea mai importanta competitie de scurtmetraj din Romania, o selectie unica de filme, masterclass-uri, workshop-uri si petreceri ii asteapta pe spectatori la cea de-a 9-a editie a Festivalului International de Film NexT, care va avea loc intre 15 si 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO si intr-o serie de locuri neconventionale.

Initiat in memoria a doi cineasti talentati, regizorul Cristian Nemescu si sound designer-ul Andrei Toncu, NexT continua sa descopere voci si viziuni noi in cinema.

Criticii Irina Trocan si Andrei Rus au ales impreuna, pentru al doilea an, filmele ambitioase, inovatoare care vor concura pentru trofeele NexT, dar si pe cele din programele speciale, tematice, care acopera gusturi si subiecte foarte diverse, de la filme-soc, kung fu si muzica, la problematica minoritatilor sexuale. NexT va arunca un ochi in culisele filmelor, intr-o sectiune noua care merge behind the scenes, va incuraja polemicile pe tema feminismului si va aduce cele mai provocatoare experimente noi in cinema. Toate se inscriu in misiunea NexT de a scoate in fata vocile originale, indraznete, care isi vor impune semnatura in cinema-ul contemporan.

Unul dintre cele mai populare evenimente NexT revine la CinemaPRO vineri, 17 aprilie, 20.30, intr-o seara cu dichis si covor rosu: Oscars Night. Cele cinci titluri (live action) nominalizate anul acesta la premiile Academiei Americane de Film, inclusiv castigatorul statuetei pentru Cel mai bun scurtmetraj, The Phone Call, in regia lui Mat Kirkby, vor putea fi savurate in premiera in Romania, oferite de Shorts TV. Multi-premiat inainte de a ajunge la Oscar, The Phone Call o aduce pe actrita britanica Sally Hawkins intr-un rol emotionant, cel al unei angajate la un call center care intra in discutie cu un barbat misterios (Jim Broadbent) ce-i va schimba viata.

Aya, regizat de Mihal Brezis si Oded Binnun, a marcat o premiera, fiind primul scurtmetraj lansat cu succes in Israel in cinematografe, pe cont propriu. In Parvaneh, al iraniencei Talkhon Hamzavi, o tanara afgana merge la Zurich sa le trimita bani parintilor si intalneste o punkerita. In Boogaloo and Graham, de Michael Lennox, doi pusti, cu doi pui de gaina pe umar, invata lucruri despre viata. Iar in fascinantul Butter Lamp, distins cu numeroase premii, regizorul Hu Wei contureaza subtil un intreg tablou politic in Tibet.

Biletele la Oscars Night, precum si abonamentele NexT sunt puse in vanzare, incepand din 27 februarie, pe www.eventbook.ro.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#nominalizari NexT Film festival, #Next Film festival 2015, #seara oscaruri NexT festival , #filme