Netflix isi implora abonatii sa renunte la ''Provocarea Bird Box'': Va rugam, nu va raniti singuri!

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 20:23 13233 citiri
Foto: Twitter / Wes Finesse

Reprezentantii companiei Netflix i-au indemnat miercuri pe abonatii lor sa renunte la "Provocarea Bird Box", inspirata dintr-un film cu Sandra Bullock care a contribuit la aparitia in randul internautilor a unei mode potential periculoase, informeaza thewrap.com.

"Va rugam, nu va raniti singuri cu aceasta Provocare Bird Box. Nu stim cum a inceput fenomenul si apreciem dragostea voastra, insa Boy si Girl au o singura dorinta pentru 2019 si aceasta este ca voi sa nu ajungeti la spital din cauza acestor jocuri", au transmis reprezentantii companiei Netflix intr-un mesaj publicat pe contul ei de Twitter.

In filmul "Bird Box", Sandra Bullock si doi copii - cunoscuti doar sub pseudonimele de "Boy" ("Baiat") si "Girl" ("Fata") -, se deplaseaza legati la ochi cu fulare pentru a impiedica anumite spirite supranaturale sa invoce ganduri neplacute, care ar putea sa le patrunda in minte si sa ii oblige sa se sinucida.

"Provocarea" aparuta pe Internet se inspira din acea scena, iar multi internauti au inceput sa publice pe retelele de socializare o serie de inregistrari video care ii arata legati la ochi in timp ce incearca sa execute diverse sarcini.

Una dintre inregistrarile video, ce a fost vizualizata deja de peste 15.000 de ori pe Twitter, prezinta un barbat legat la ochi care alearga prin casa insotit de un bebelus - legat si el la ochi cu un fular - si care se izbeste puternic cu capul de un perete.

Alte videoclipuri cu "provocari" similare au aparut deja pe YouTube si Twitter, iar unele dintre ele prezinta persoane care incearca sa isi conduca automobilele in timp ce sunt legate la ochi.

Morgan Adams, o populara prezentatoare pe YouTube, al carei canal este urmarit de peste 2,3 milioane de fani, a publicat un videoclip ce o arata in timp ce executa "Provocarea Bird Box" timp de 24 de ore. Inregistrarea video a generat deja peste 1,7 milioane de vizualizari din momentul publicarii sale, pe 30 decembrie.

Reprezentantii Netflix au anuntat saptamana trecuta ca filmul "Bird Box" a fost vizionat de 45 de milioane de abonati pe durata weekendului sau de debut, aceasta fiind cea mai buna performanta reusita de o productie originala Netflix in istoria companiei americane.

Ne pute╚Ťi urm─âri ╚Öi pe  pagina noastr─â de Facebook   sau pe   Google News