Morgan Freeman, dezvaluire neasteptata: Marea lui critica la adresa "Shawshank Redemption" (Video)

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 17:12 5933 citiri
Foto: Captura YouTube/ ryy79

Este considerat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, dar cand a fost lansat, in 1994, nu a fost un succes de box office, ramamand mult in urma blockbusterele din acelasi an - "Pulp Fiction" si "Forest Gump".

Motivul este "titlul groaznic" pe care l-a primit, considera Morgan Freeman, care a vorbit cu umor intr-o emisiune TV despre cum oamenii stalceau numele greu de pronuntat.

"Titlul original a fost al cartii lui Stephen King, 'Rita Hayworth and the Shawshank Redemption'. Nu alegi 'Shawshank Redemption' cand ai 'Rita Hayworth'. Asa ca m-am plans iar ei au zis ca n-o sa incapa pe panou. Le-am zis 'Si ce daca? Puneti doar 'Rita Hayworth...'. Dar au ales sa nu si a durat ceva ca titlul sa fie retinut", a spus actorul.

"The Shawshank Redemption", tradus "Inchisoarea ingerilor" are cel mai mare punctaj pe IMDB - 9,3, urmat la mica distanta de "Nasul".

Stephen King, ale carui carti au inspirat numeroase filme, printre care celebrele "Carrie", "The Shining" si "The Green Mile", i-a vandut regizorului Frank Darabont, necunoscut pe atunci, drepturile de ecranizare a nuvelei sale "Rita Hayworth and the Shawshank Redemption" pentru doar 5.651 de dolari.

O legenda de la Hollywood spune ca scriitorul nu a incasat niciodata cecul, ci i l-a trimis lui Darabont dupa mai multi ani, insotit de un bilet cu mesajul "Daca ai vreodata nevoie sa-ti platesti cautiunea. Cu drag, Steve".

L.M.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News