Mai multe teatre din Bucuresti si din tara transmit spectacole online, in vreme de coronavirus. Iata ce puteti vedea

Joi, 24 Iunie 2021, ora 18:4110293 citiri
Mai multe teatre din Bucuresti si din tara transmit spectacole online, in vreme de coronavirus. Iata ce puteti vedea
Foto: Arhiva Pixabay

Mai multe teatre, din Capitala si din alte orase din tara, au luat decizia de a transmite online spectacole din arhiva sau transmisii live pe pagina de Facebook.

Incepand cu acest weekend isi vor incepe transmisiile online Teatrul Mic, Teatrul "Ion Creanga", Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacau, Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, Teatrul Puck si Opera Romana din Cluj Napoca.

Teatrul Tandarica are, zilnic, de la inceputul saptamanii, spectacole online, iar Opera Comica pentru Copii a fost prima care a inceput prezentarea acestora.

Teatrul Mic isi incepe sambata seria de spectacole, pe contul de YouTube, cu "Familia Jeleznov", dupa "Vassa Jeleznova" de Maxim Gorki, in regia lui Gelu Colceag, iar duminica, de la ora 11,00, va fi prezentat spectacolul "Apa vie" de Daniel Chirila, dupa Fratii Grimm, in regia lui Stefan Lupu.

Teatrul "Ion Creanga" demareaza transmisiunile pe Facebook, sambata, cu doua spectacole: "Iglu", spectacol nonverbal pentru copii sub 3 ani, in regia lui Voicu Hetel, de la 10,30, si "A 12-a noapte" adaptare dupa William Shakespeare, pentru copii peste 6 ani, pus in scena de Peter Kerek, de la 18,00.

Duminica, de la ora 10,30, va putea fi vazut spectacolul coregrafic "Zbor prin povesti", semnat de Violeta Dinca. Inregistrarile vor putea fi accesate gratuit pe intreaga perioada in care sala de spectacole ramane inchisa publicului, precizeaza organizatorii.

La Teatrul Unteatru va putea fi vazut, in transmisiune privata, vineri, de la ora 19,00, spectacolul "Cataclisma", concept, coregrafie, ilustratie muzicala si interpretare - Andrea Gavriliu, iar duminica, de la ora 11,00, spectacolul pentru copii "Zaharashka".

Pentru reprezentatiile de la Unteatru, la achizitionarea biletului spectatorul primeste o parola pe care o va folosi pentru a putea viziona spectacolul.

Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacau va transmite, in fiecare vineri si sambata, o serie de spectacole. Primul spectacol programat, de la ora 18,00, va fi "Baltagul", urmat sambata, de la ora 11,00, de "Motanul incaltat".

Proiectul are loc in cadrul Programului "Hai si tu la Teatrul meu", demarat de managerul teatrului, actrita Eliza Noemi Judeu.

Primul spectacol de la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad va putea fi vazut, pe pagina de Facebook a institutiei, vineri, de la ora 19,00 - "Flori, fete, filme sau baieti" de Mimi Branescu, in regia Antonellei Cornici, pe muzica lui Bobo Burlacianu.

Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca va transmite vineri, de la ora 18,00, "Zorba" de M. Theodorakis / L. Massine, iar Teatrul de Papusi "Puck" va transmite sambata, in intervalele orare 10,00-12,00 si 18,00-20,00, spectacolul non-verbal "Mimorozart", care are la baza lucrarile lui Joan Miro si muzica lui W. A. Mozart. Regia este semnata de Palocsay Kiso Kata.

Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti prezinta vineri, de la ora 11,00, spectacolul "Totul e bine cand de termina cu bine", o adaptare dupa Shakespeare a actritei Mihaela Rus. Sambata, de la aceeasi ora, va putea fi vazut spectacolul lectura "Zeita disparuta", iar duminica, de la 11,00 - "Dragonul" regia Liliana Gavrilescu.

Vezi si Muzee si spectacole pe care le poti vedea de acasa, in vreme de coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati