Magazinul online legalizeit.ro lanseaza o campanie de legalizare a canabisului in scop recreativ

Advertorial
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 17:20
22487 citiri
Magazinul online legalizeit.ro lanseaza o campanie de legalizare a canabisului in scop recreativ

Tema legalizarii cultivarii si consumului marijuanei in scop recreativ in Romania revine in actualitate, odata cu propunerea realizata de magazinul online legalizeit.ro si Asociatia Evolutie in Institutie.

Acestia lanseaza campania "Doar impreuna putem sa legalizam canabisul", o initiativa care isi propune sa readuca in atentia publica, dar mai ales a decidentilor politici, aceasta tema sensibila.

Pentru inceput, cele doua entitati partenere au lansat o initiativa civica legislativa pentru legalizarea marijuanei, cerand sprijinul unui numar de 100.000 de oameni. Odata intrunit numarul de semnaturi, proiectul de lege va fi depus in Parlament, unde trebuie votat pentru a trece.

Chiar daca fondatorii platformei Legalizam spun ca au "putine sanse" de a atinge un asemenea numar, planul B este chiar si mai ambitios. Astfel, daca Parlamentul nu voteaza proiectul, site-ul legalizeit.ro si ONG-ul asociat vor ridica stacheta, incercand sa gaseasca 200.000 de cetateni care sa sustina un proiect politic avand drept scop legalizarea canabisului.

Prin urmare, alternativa este de a forma un proiect politic care sa trimita in Parlament deputati si senatori care doresc legalizarea drogurilor usoare in scop recreativ.

Tinta stabilita de cei doi parteneri se apropie de pragul electoral de 5%, iar, daca intreaga comunitate va ajunge sa numere 500.000 de membri, estimarile sunt ca partidele "de la coada listei electorale" se vor bate pentru semnatura acestora.

"Intrucat scopul nostru nu este cursa electorala in sine, ci pur si simplu sustinerea unei initiative de legalizare a marijuanei, vom putea negocia cu ei de pe o pozitie de forta, pentru ca acestia sa evite intrarea pe piata a unui nou partid", se arata pe site-ul proiectului.

Legalizeit.ro si Asociatia Evolutie in Institutie prevad un termen "rezonabil" de finalizare a proiectului de 6 ani, tinand cont de interesul si pregatirea actualei clase politice pentru subiectul in cauza.

Initiativa de legalizare a marijuanei in scop recreativ pe teritoriul Romaniei debuteaza cu un sondaj de opinie pe care cei interesati sunt invitati sa il completeze online. Acesta cuprinde 4 intrebari, dupa cum urmeaza:

1. Ai fi de acord sa semnezi o initiativa legislativa propusa de sustinatorii Legalizam.ro, ce va avea ca scop legalizarea marijuanei? Da/Nu

2. Esti de acord sa sustii financiar proiectul Legalizam.ro cu 10 lei lunar? Da/Nu

3. Esti de acord sa folosesti o aplicatie mobila dezvoltata de Legalizam.ro, care sa iti completeze automat datele personale pe listele de semnaturi? Da/Nu

4. Daca proiectul initiativei civice Legalizam.ro este refuzat, esti de acord sa sustii un proiect politic pentru legalizarea marijuanei? Da/Nu

Initiatorii sustin ca toate cheltuielile vor fi "ultra transparente", pe site urmand sa fie amplasate contoare actualizate in timp real cu extrasele de cont, facturile si contractele - cu alte cuvinte, toate sumele cheltuite de reprezentantii acestui proiect.

"In momentul in care suntem siguri ca avem suficienti sustinatori pentru initiativa legislativa de legalizare a marijuanei (n.r. in scop recreativ), vom incepe sa organizam dezbateri si intalniri cu cetatenii si cu specialisti internationali.

In urma acestora, se vor trage concluziile necesare pentru redactarea unui act normativ ce trebuie sa satisfaca toate cererile (...) Punctul forte al acestei initiative il constituie nivelul de implicare a cetatenilor", conchid initiatorii proiectului.

Pana in acest moment, in doar cateva zile de la lansarea platformei Legalizam, 653 de oameni si-au aratat sustinerea, dintre care 424 sunt de acord si cu sustinerea financiara, iar 624 agreeaza si ideea formarii unui partid politic cu scopul legalizarii canabisului in scop recreativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
#magazin online legalizeit, #campanie legalizare canabis , #timp liber