Iubitorii schiului au parte de un weekend de vis pe Valea Prahovei

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 14:55
1134 citiri
Iubitorii schiului au parte de un weekend de vis pe Valea Prahovei

Iubitorii de schi pe Valea Prahovei se bucura de inaugurarea a doua partii noi si a unui telescaun acoperit. In plus, in acest weekend zapada este numai buna pentru practicarea sporturilor de iarna.

"Stratul de zapada masoara intre 40 si 60 de centimetri, iar vremea este superba. Toata lumea care nu a putut sa schieze in Postavarul zilele trecute are ocazia acum. Pe Partia Bradul, atmosfera este un pic mai 'relaxata' ", a declarat Emil Farcasanu, seful monitorilor de schi din Poiana Brasov pentru Adevarul.

De asemenea, in acest weekend, turistii sunt asteptati pe Partia Bradul, la "Cursa Trasnitilor", un spectacol de coborare pe partie cu cele mai ciudate sanii.

Un set complet de schi se poate inchiria cu 40 de lei pe zi pentru adulti si 30 de lei pentru copii. Saniile se inchiriaza cu 10-20 de lei. Un abonament pe zi la transportul pe cablu costa 120 de lei si se poate folosi nelimitat pe toate mijloacele.

Si la Predeal, amatorii de schi gasesc zapada de peste 40 de centimetri pe partia Clabucet. Pretul unui echipament de schi sau al unei placi este de 20-30 de lei pe zi, iar o sanie se poate inchiria cu 10-15 lei. Un skipass de o zi poate fi cumparat, in aceasta perioada, cu 121 de lei pentru adulti si 77 de lei pentru copii.

La Busteni se schiaza pe partia Kalinderu, unde zapada atinge 30 de centimetri, iar la Azuga, partiile Cazacu si Sorica se prezinta in conditii excelente pentru schi. Instalatiile de transport pe cablu functioneaza in toate statiunile, iar pretul unei urcari cu teleschiul variaza intre 5 si 16 lei.

Autoritatile din Sinaia au deschis vineri partiile Valea Soarelui 2 (1.200 de metri lungime) si Laptici (1.900 de metri), deservite si de un nou telescaun. Acesta este acoperit, parcurge un traseu cu o lungime de 1,6 kilometri si poate transporta 1.800 de persoane pe ora.

"Pentru prima data, cele doua domenii schiabile, Valea Dorului si Valea Soarelui, sunt legate in partea de jos. De acum, toti cei care vor folosi noul telescaun din Valea Soarelui pot schia pe toate cele sapte partii deservite", spune Vlad Oprea, primarul statiunii Sinaia.

Investitia de la Sinaia a fost realizata prin Programul National "Schi in Romania", iar valoarea ei se ridica la peste 25 de milioane de lei, bani proveniti din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In plus, Sinaia are incepand de vineri primul hotel de cinci stele din statiune: Ioana Hotels.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#partii Valea Prahovei, #schi Valea Prahovei , #stiri timp liber