Iti facem programul pentru timpul liber: 10 filme de la Cannes ce merita vazute (Video)

Sambata, 14 Mai 2016, ora 15:27
5462 citiri
Iti facem programul pentru timpul liber: 10 filme de la Cannes ce merita vazute (Video)
Foto: Pixabay

Festivalul de la Cannes a debutat deja si oferta de filme e una generoasa anul acesta.

Chiar si daca nu esti la Cannes, poti cauta filmele la cinematograf in perioada urmatoare. Unele dintre ele au in spate regizori ca Steven Spielberg sau in prim plan actori precum Russell Crowe sau Keanu Reeves.

"Elle"

Unul dintre cele 10 filme recomandate de BBC este "Elle". Regizat de olandezul Paul Verhoeven (cel de al carui nume se leaga "Basic Instinct" si "Total Recall"), filmul o are in rol principal pe Isabelle Huppert, care a triumfat si in trecut la Cannes, castigand de doua ori titlul de "cea mai buna actrita".

Filmul, in care personajul principal este violat chiar in casa sa, are la baza romanul "Oh", scris de francezul Philippe Dijan.

Cannes 2016: Cine a impresionat si cine a gafat pe covorul rosu (Galerie foto)

"Gimme Danger"

In topul recomandarilor de filme pentru 2016 este si "Gimme Danger", un documentar despre rockerul Iggy Pop si trupa sa, The Stooges.

Filmul este regizat de Jim Jarmusch, din SUA, si este prezentat la Cannes in cadrul unei proiectii prezentate la miezul noptii.

Jim Jarmusch este prezent cu doua filme la festivalul de anul acesta. Cel de-al doilea film este "Paterson", cu Adam Driver in rol de sofer de autobuz si poet.

"La Fille inconnue"

Regizorii belgieni Luc si Jean-Pierre Dardenne, care au castigat deja de doua ori premiul Palme d'Or, (desi in 2014 au pierdut, cu "Two Days, One Night", film cu Marion Cotillard, premiul cel mare in fata productiei turcesti "Winter Sleep") sunt prezenti din nou la Cannes cu "La Fille inconnue".

Pelicula o are in centru pe Adele Haenel, un medic care face o fixatie legata de o pacienta care moare dupa ce refuza o operatie.

"The Red Turtle"

"The Red Turtle", o colaborare intre Studio Ghibli si Wild Bunch, este un film de animatie franco-japonez, debutul regizorului Michael Dudok de Wit. Un film fara dialog, acesta este povestea unui naufragiat pe o insula tropicala, care tot incearca sa scape de aici, dar eforturile ii sunt zadarnicite de o testoasa gigantica.

Cinefilii ar trebui sa se astepte la un adevarat "spectacol vizual", garanteaza BBC.

"The BFG (The Big Friendly Giant) "

Filmul este o adaptare a lui Steven Spielberg dupa una dintre cele mai iubite carti de copii, scrisa de Roald Dahl. Pelicula a fost lansata odata cu centenarul nasterii autorului britanic.

Filmul ii are in distributie pe Mark Rylance, in rolul unui gigant, dar si pe Ruby Barnhill (in rolul orfanei Sophie), Rebecca Hall, Jermaine Clement si Penelope Wilton.

Pelicula are premiera chiar la Cannes, dupa care urmeaza sa fie lansata la nivel mondial.

"The Nice Guys"

"The Nice Guys", cu Ryan Gosling si Russell Crowe, are o actiune care se desfasoara in Los Angeles-ul anilor '70. Cei doi sunt detectivi si accidental dau peste o retea criminala vasta, cand ancheteaza moartea in circumstante ciudate a unui star porno.

Regizor este americanul Shane Black, cel care a fost scenarist pentru "Lethal Weapon" si regizor al "Iron Man 3" si "Kiss Kiss Bang Bang" (2005), film care a fost debutul sau regizoral.

"The Nice Guys" se lanseaza la nivel mondial chiar in aceasta luna si il are in echipa pe producatorul "Lethal Weapon", Joel Silver.

"American Honey"

"American Honey" este primul film al regizorului britanic Andrea Arnold (care are in palmares "Red Road", "Fish Tank" si "Wuthering Heights") care se face peste granite.

Pelicula, care se lupta pentru Palme d'Or, o are in rol central pe Sasha Lane, care intruchipeaza o adolescenta ce ajunge sa faca o calatorie nebuna pe soselele din SUA.

Filmul, unul in care drogurile sunt destul de prezente, beneficiaza si de talentul lui Shia LaBoeuf.

"Personal Shopper"

"Personal Shopper", un alt film ce merita vazut, care are in centru lumea modei, este scris si regizat de francezul Olivier Assayas si o are pe Kristen Stewart in rol principal. Cei doi au mai facut echipa in 2014, pentru Clouds of Sils Maria, film in care a jucat si Juliette Binoche.

"Forushande"

"Forushande" este opera regizorului iranian Asghar Farhadi, fiind o continuare a filmului "The Past", din 2013. Din distributie fac parte Shabab Hosseini (care a jucat si in "A Separation", film al aceluiasi regizor) si Taraneh Alidoosti, din filmul "About Elly", lansat in 2009.

Filmul este povestea unui cuplu a carei relatie se clatina, o poveste in care multi se vor regasi.

"The Neon Demon"

"The Neon Demon" este o impletire de horror si thriller, creatie a lui Nicolas Winding Refn, cel care a fost ovationat pentru "Drive", din 2011, si criticat pentru "Only God Forgives", din 2013. In cazul acestui film, mare parte dintre spectatori au parasit dezgustati sala.

Cel de-al treilea film al sau consecutiv care se lupta pentru Palme d'Or, "The Neon Demon" este, astfel, unul dintre cele mai asteptate la Cannes. Elle Fanning intruchipeaza un model aspirant, care descopera ca femeile din industria modei din Los Angeles nu se dau in laturi de la nimic ca sa-i "devoreze" frumusetea. In film poate fi vazut si Keanu Reeves.

Romania este prezenta, anul acesta, la Cannes, cu mai multe filme: "Bacalaureat", a lui Cristian Mungiu, "Sieranevada", al lui Cristi Puiu, si "Caini/ Dogs", al regizorului Bogdan Mirica, selectat in sectiunea Un Certain Regard a festivalului.

Filme romanesti in competitia oficiala de la Cannes (Video)

Infiintat in 1946, Festivalul de Film de la Cannes (11 - 22 mai) este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, fiind organizat in fiecare an in luna mai, la Palais des Festivals et des Congres.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#filme Cannes 2016, #filme Cannes 2016 traileruri, #filme bune Cannes, #filme Cannes 2016 video , #filme
Comentarii