Invitatie la cinema: Festivalul de Film Israelian revine la Bucuresti

Advertorial
Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 13:43
11055 citiri
Invitatie la cinema: Festivalul de Film Israelian revine la Bucuresti

Festivalul de Film Israelian revine la Bucuresti. In perioada 25-28 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, cinci productii israeliene ruleaza pe marele ecran pentru publicul bucurestean.

Festivalul debuteaza cu premiera nationala a peliculei Tel Aviv on Fire (2018, regia: Sameh Zoabi), in cadrul galei de deschidere de miercuri, 25 septembrie, ora 19:00.

Tel Aviv on Fire urmareste povestea lui Salam, un tanar palestinian care devine scenarist pentru o telenovela populara in urma unei intalniri neprevazute cu un soldat israelian. Cand viziunea soldatului asupra finalului serialului si cea a finantatorilor nu coincid, Salam este prins la mijloc.

Programul continua cu doua proiectii in ziua de joi, 26 septembrie, a filmelor Testamentul (2017, regia: Amichai Greenberg), de la 18:30, si Red Cow (2018, regia: Tsivia Barkai, premiera nationala), de la 20:30.

Testamentul relateaza confruntarea lui Yoel, un istoric al Holocaustului, cu misterul falsei identitati a mamei sale si cu riscurile aflarii adevarului.

Red Cow, plasat in zilele dinaintea asasinarii fostului premier israelian Ithak Rabin, descrie emanciparea sexuala, spirituala si politica a lui Benny, o adolescenta orfana de mama si unica fiica a lui Joshua, un tata ultra-religios.

Vineri, 27 septembrie, de la ora 20:30, publicul prezent la Cinema Elvire Popesco poate urmari Povestea lui Asher (2017, regia: Matan Yair), dilema unui elev problema care, prin legatura sa speciala cu profesorul de literatura, reuseste sa intrevada orizonturi noi, in acelasi timp confruntandu-se cu presiuni din partea familiei.

Seara de inchidere, 28 septembrie, este dedicata peliculei Sinonime (2019, regia: Nadav Lapid), castigatoare a Ursului de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin, care ruleaza incepand cu ora 20:30.

Biletele pot fi achizitionate pe platforma www.eventbook.ro sau la casa de bilete a cinematografului. Toate filmele au subtitrari in limbile engleza si romana.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa urmariti canalele social media ale Ambasadei Israelului in Romania - @IsraelinRomania.

Festivalul de Film Israelian 2019 este organizat de Ambasada Israelului in Romania, cu sprijinul Institutului Francez si are loc la Cinema Elvire Popesco, in perioada 25-28 septembrie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#festival film israelian Bucuresti, #Festival Film Israelia 2019 , #filme