Inca o saptamana de relaxare online: Spectacolele sunt la un click distanta

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 19:32
5985 citiri
Inca o saptamana de relaxare online: Spectacolele sunt la un click distanta
Foto: Arhiva Pixabay

O noua saptamana acasa inseamna o noua saptamana cu multe spectacole la doar un click distanta. De la Traviata si Baiadera sau Furtuna de William Shakespeare, pana la Cenusareasa sau Prostia omeneasca, distractia e la ea acasa, in online.

Ziare.com a adunat la un loc spectacolele oferite de marile scene ale lumii si de numele mari din teatrul romanesc, in speranta ca asa veti putea trece mai usor peste inca o saptamana de izolare si de... rabdare.

Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti va difuza joi, 23 aprilie, ora 18:30 spectacolul de balet "Baiadera" de Ludwig Minkus, regia si adaptarea coregrafica Mihai Babuska.

Metropolitan Opera of New York

A sasea saptamana de live streaming a Operei Metropolitane din New York continua cu spectacolul "Elektra" de Richard Strauss, marti, pe 21 aprilie si cu "Tosca" a lui Puccini, miercuri, pe 22 aprilie.

Apoi, joi, pe 23 aprilie urmeaza sa fie difuzat spectacolul "Povestirile lui Hoffmann" (Les Contes d'Hoffmann), o opera de Jacques Offenbach.

Vineri, 24 aprilie, puteti viziona "Vaduva vesela" de Franz Lehar; sambata, 25 aprilie, va fi difuzata opera Traviata a lui Verdi; iar duminica, 26 aprilie, puteti viziona "Gala #StaiAcasa", in care peste 40 de artisti din intreaga lume "concerteaza" din casele lor.

Teatrul Bulandra

Teatrul Bulandra sarbatoreste saptamana aceasta saptamana lui Shakespeare, cu doua spectacole dedicate, dupa cum anunta institutia pe pagina sa de Facebook:

"Miercuri, 22 aprilie, ora 19:00 se va transmite in regim de live streaming filmul realizat in timpul repetitiilor la spectacolul Furtuna de William Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei in 1979. Filmul este realizat de criticul si istoricul de film Costel Safirman si surprinde imagini cu actorii: George Constantin, Mariana Mihut, Victor Rebengiuc, Stefan Banica, Florian Pittis, Fory Etterle, Ion Caramitru lucrand cu regizorul si mentorul multora dintre ei, Liviu Ciulei. Aceasta transmisie este realizata prin bunavointa si cu acordul domnului Costel Safirman.

Joi, 23 aprilie, ora 19:00, in ziua in care este aniversat William Shakespeare, Teatrul Bulandra transmite in regim de live streaming inregistrarea spectacolului Poveste de iarna, in regia lui Alexandru Darie (1994).

Poveste de iarna este a doua montare a Alexandru Darie la Teatrul Bulandra (prima fiind Mephisto de Horia Garbea) si va reprezenta un moment important din viata sa regizorala, cu aceasta productie Teatrul Bulandra, regizorul si actorii fiind nominalizati in anul 1995 la cinci premii UNITER pentru: cea mai buna regie, cel mai bun spectacol, cel mai bun actor, cea mai buna actrita si cea mai buna scenografie, iar Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru i-a acordat premiile pentru cel mai bun spectacol al anului si cel mai bun actor in rol principal", se arata pe pagina institutiei.

Spectacole online la unteatru, de la ora 20.00

Miercuri, pe 22 aprilie, puteti viziona online "Cinci ore cu Mario", urmand ca joi, pe data de 23 aprilie, sa fie difuzat spectacolul "Poezia visului", de Miriam Raducanu. Apoi, vineri, 24 aprilie, puteti viziona "Moscova-Petuski" de Venedikt Erofeev, iar, sambata "Amalia respira adanc" si duminica, spectacolul Eine Kleine Nachtmusik.

Toate spectacolele unteatru sunt disponibile online, contracost.

Ai putea urmari, de asemenea, surprizele Teatrului Bolshoi sau impresionantele spectacole ale celor de la Cirque Du Soleil.

Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii te invita la "Erus si Valea Generozitatii", o poveste scrisa de Alec Blenche. Dupa aventurile din Valea Rabdarii, simpaticul Erus isi continua calatoria plina de peripetii. Descopera si tu puterea prieteniei si importanta generozitatii. Pe Erus l-au ajutat sa isi implineasca visul.

Teatrul Tandarica

Teatrul Tandarica si-a stabilit deja programul pentru aceasta saptamana, dupa cum urmeaza:

  • Marti, 21 aprilie, ora 12.00 si 18.00, Cenusareasa (7+)
  • Miercuri, 22 aprilie, ora 12.00 si 18.00, Muzicantii din Bremen (3+)
  • Joi, 23 aprilie, ora 12.00 si 18.00, Tom Degetel (3+)
  • Vineri, 24 aprilie, ora 11.00, Gulliver in Tara Piticilor (4+)
  • Sambata, 25 aprilie, ora 11.00,Craiasa Zapezii (4+)
  • Sambata, 25 aprilie, ora 13.00, Motanul Incaltat (3+)
  • Duminica, 26 aprilie, ora 11.00, Pacala (4+)
  • Duminica, 26 aprilie, ora 13.00, Scufita Rosie (3+)

Teatrul Ion Creanga

Si Teatrul de papusi Ion Creanga a pregatit o noua saptamana pentru cei mici:

  • Marti, 21 aprilie, ora 11.00, "Buna dimineata!" (sub 3 ani)
  • Miercuri, 22 aprilie, ora 18.00, "Prostia omeneasca " (+4 ani)
  • Joi, 23 aprilie, ora 18.00, "Pernuta Somnoroasa" (sub 3 ani)
  • Vineri, 24 aprilie, ora 18.00, "Amintiri intr-o valiza" (2-5 ani)
  • Sambata, 25 aprilie, ora 11, "A 12-a noapte" (+6 ani)
  • Sambata, 25 aprilie, ora 18.00, "Pe marimea mea" (3-6 ani)
  • Duminica, 26 aprilie, ora 11.00, "Bekkanko" (+6 ani)

Toate inregistrarile poti fi accesate pe pagina de Facebook a Teatrului Ion Creanga, timp de 3 ore de la inceperea transmisiunii online.

Astra Film Online: Transalpina - Drumul Regilor si alte productii premiate sunt in program

Vizionare placuta!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#spectacole online, #stam acasa spectacole online , #timp liber