Filmul "Frumoasa si Bestia" ar putea fi interzis in Rusia, din cauza unui moment gay

Duminica, 05 Martie 2017, ora 12:30 5185 citiri
Foto: Facebook/Beauty and the Beast

Oficialii rusi incearca sa stabileasca daca noul film "Frumoasa si Bestia" produs de Disney incalca legea tarii privind propaganda homosexuala din cauza unei scene gay.

Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky, a spus ca se iau masuri si se vor face controale, iar un parlamentar a descris filmul ca fiind o "propaganda nerusinata a pacatului", informeaza BBC.

In filmul "Frumoasa si Bestia" apare pentru prima data un personaj homosexual si o scena de amor care il implica pe acesta. Homosexualitatea a fost dezincriminata in Rusia in 1993, iar in 1999 tara a scos-o si de pe lista cu tulburari psihice. Totusi, o lege interzise raspandirea "propagandei homosexuale" in randul minorilor.

Scena gay din noul film Disney ii are in prim plan pe Josh Gad, care il interpreteaza pe LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, interpretat de Luke Evans. LeFou are anumite sentimente pentru Gaston.

Citeste si Filmele pe care n-ai cum sa le ratezi in 2017 (Trailere)

Filmul urmeaza sa fie lansat in Rusia pe 16 martie.

Insa, pana atunci, parlamentarul Vitali Milonov a cerut ministrului Culturii sa organizeze o vizionare a filmului inainte de lansare pentru a se decide daca respecta legea si, daca se gasesc "elemente de propaganda a homosexualitatii", sa fie interzis in totalitate.

In acelasi timp, un cunoscut actor din Rusia Pavel Derevyanko a spus ca nu isi va duce copilul la acest film.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News