Festivalul "Ravasitul oilor", la Castelul Bran

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 12:59 2632 citiri
Foto: Arhiva

Sarbatoarea traditionala "Ravasitul oilor", care marcheaza sfarsitul anului pastoral, va avea loc pe Platoul Inima Reginei, de langa Castelul Bran din Brasov, la acest final de saptamana.

Festivalul va debuta cu o expozitie gastronomica, ce se va desfasura pe intreg parcursul evenimentului, in cadrul careia vor fi expuse diversele sortimente de branza si pastrama care pot fi degustate si cumparate la cele mai bune preturi direct de la producatori, membri ai Asociatiei Crescatorilor de Animale din zona Bran, scrie Adevarul.

De asemenea, in cadrul evenimentului se va desfasura si o expozitie de animale, unde vor fi prezentate mai multe rase de ovine, vor avea loc vanzari si schimburi de berbeci, urmand ca, la final, sa se aleaga cele mai frumoase exemplare. Pastorii si cainii lor ciobanesti, vor participa la o parada, la incheierea careia vor fi premiati.

La festival va fi sustinuta o serbare campeneasca de interpreti si ansambluri de renume din folclorul romanesc. Vor fi prezenti si mesterii populari cu obiecte de artizanat precum tesaturi, blanuri si ceramica.

Alesul oilor s-au "ravasitul oilor" este o sarbatoare care se desfasoara in zona Branului la inceputul lunii octombrie, atunci cand ciobanii coboara oile de pe munte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com