Festivalul de Film de la Sarajevo: Lungmetrajul "Caini" a castigat doua trofee

Sambata, 20 August 2016, ora 22:53
4444 citiri
Festivalul de Film de la Sarajevo: Lungmetrajul "Caini" a castigat doua trofee
Foto: Facebook/Sarajevo Film Festival

Pelicula "Caini", debutul in lungmetraj al lui Bogdan Mirica, a castigat, sambata seara, la Festivalul de Film de la Sarajevo, mentiunea speciala a juriului si premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Gheorghe Visu, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul "Caini", debutul in lungmetraj al lui Bogdan Mirica, care a castigat premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI) pentru sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2016 si Trofeul Transilvania, la TIFF 2016, spune povestea lui Roman, un tanar de la oras, care ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma.

In timp ce face demersurile pentru vanzarea mosiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare si victima.

Din distributie fac parte Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu. Lor li se alatura, in roluri secundare, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cascaval si Constantin Cojocaru.

In cadrul aceleiasi gale, scurtmetrajul "4:15 P.M. Sfarsitul lumii", de Gabi Virginia Sarga si Catalin Rotaru, a primit o mentiune speciala din partea juriului.

Cea de 22-a editie a Festivalului de Film de la Sarajevo a avut loc in perioada 12 - 20 august.

Poate te intereseaza si ca filmul romanesc "Caini" a luat premiul criticilor la sectiunea Un Certain Regard de la Cannes 2016

Pelicula "Album", de Mehmet Can Mertoglu, coproducatori Oana Iancu si Calin Peter Netzer, a fost desemnata cel mai bun film al celei de-a 22-a editii a Festivalului de Film de la Sarajevo si a fost distinsa cu trofeul Heart of Sarajevo (Inima orasului Sarajevo), la gala care a avut loc sambata seara, potrivit anuntului facut de organizatori.

Cea mai buna actrita a fost desemnata Irena Ivanova, pentru rolul din filmul "Godless" (Bulgaria), de de Ralitza Petrova, care a castigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno 2016. Productia a primit si premiul special al juriului, la Sarajevo.

Cel mai bun scurtmetraj al editiei de anul acesta a fost desemnat "Transition", de Milica Tomovic.

In aceeasi sectiune, "4:15 P.M. Sfarsitul lumii", de Gabi Virginia Sarga si Catalin Rotaru, a primit mentiunea speciala a juriului. O mentiune speciala din partea juriului a primit si "The Beast", de Miroslav Sikavica.

Pelicula "Doar o rasuflare", de Monica Lazurean-Gorgan, a castigat trofeul Heart of Sarajevo (Inima orasului Sarajevo) pentru cel mai bun documentar.

In aceasta sectiune, o mentiune speciala a juriului a revenit peliculei "Baglar", de Berke Bas si Melis Birder.

Premiul special al juriului pentru sectiunea documentar a fost acordat filmului "Scream for me Sarajevo", de Tarik Hodzic, care a primit si trofeul Human Rights.

Mentiunea speciala Human Rights a revenit filmului "Borders", de Damjan Kozole.

Proiectele "Otto The Barbarian", de Ruxandra Maria Ghitescu, producator Iuliana Tarnovetchi, si "Nu ma atinge-ma", de Adina Pintilie, au fost, de asemenea, premiate.

"Otto the Barbarian" a castigat premiul sectiunii Cinelink, acordat de Macedonian Film Agency, in timp ce "Nu ma atinge-ma", trofeul Work In Progress Post Republic.

Actorul si regizorul Robert De Niro a primit, la cea de-a 22-a editie a Festivalului de Film de la Sarajevo, trofeul onorific Inima orasului Sarajevo pentru intreaga cariera.

In competitia oficiala a Festivalului de Film de la Sarajevo a fost selectata si pelicula "Inimi cicatrizate", de Radu Jude.

Filmele "Bacalaureat", de Cristian Mungiu, si "Sieranevada", de Cristi Puiu, au fost prezentate in sectiunea In Focus, in afara competitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#Caini premiat festival Sarajevo , #filme