"Familia mea fericita", marele castigator la TIFF. Vezi ce pelicule au cucerit publicul

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 09:21
2576 citiri
"Familia mea fericita", marele castigator la TIFF. Vezi ce pelicule au cucerit publicul
Foto: captura video

Filmul "Familia mea fericita" a castigat, sambata, Trofeul Transilvania al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Premiul Publicului revenind peliculei "Patra pe inima".

In cadrul galei de sambata seara, actorul Alain Delon a primit premiu pentru intreaga cariera, actritei Tora Vasilescu i-a fost decernat un premiu de excelenta, in timp ce actrita Violeta Andrei a fost, de asemenea, premiata pentru intreaga cariera.

Trofeul Transilvania- marele premiu al TIFF- a revenit peliculei "Familia mea fericita", o coproductie Georgia - Germania-Franta, in regia lui Simon Gross si Nana Ekvtimishvili. Pelicula spune povestea Mananei, care in seara celei de-a 52-a aniversari isi ia familia prin surprindere anuntand ca pleaca.

Ea este maritata de 30 de ani si locuieste intr-un apartament cu patru camere alaturi de sot, parinti, cei doi copii si ginerele ei. La inceput, familia nu o ia in serios, dar Manana isi face valiza si pleaca, lasandu-si rudele cu numeroase intrebari cu privire la ce se va intampla cu ea, dar si de motivele plecarii sale.

Filmul a mai primit un premiu pentru cea mai buna regie la Sofia, in 2017, iar la TIFF a pelicula si-a adjudecat de asemenea si Premiul pentru cea mai buna interpretare, acordat actritei care o joaca pe Manana, Ia Shugliashvili.

In cadrul galei, actorul francez in varsta de 81 de ani, Alain Delon, a primit Premiul pentru intreaga cariera, el afirmind in fata publicului care l-a aplaudat minute in sir ca ceea ce si-a dorit cel mai mult in viata a fost sa faca ce isi doreste si ca actoria este cea mai frumoasa meserie din lume.

Printre castigatorii galei din acest an a TIFF se numara si actrita Tora Vasilescu, cea care a primit Premiul de Excelenta. Surpriza serii a fost anuntata de directorul TIFF, Tudor Giurgiu, care i-a acordat actritei Violeta Andrei un premiu pentru intreaga cariera.

Premiul publicului a fost decernat peliculei "Piatra pe inima", in regia lui Gudmundur Arnar Gudmundsson, in timp ce Premiul publicului Cinepub pentru cel mai popular film romanesc a ajuns la filmul "Planeta Petrila", de Andrei Dascalescu.

Lista premiilor acordate in cadrul TIFF 2017, in ordinea in care acestea au fost decernate:

- Premiul Juriului Tinerilor francofoni- "Efectul acvatic", in regia lui Solveigh Anspach

- Vila Kult Residency Award- "La Civil", in regia Teodorei Ana Mihai

- CoCo Award- "The Island", in regia lui Dumitru Grosei

- Servicii de post productie oferite de Chainsaw Europe - "The man who surprised Everyone", regia Natalia Merkulova/Alexey Chupov

- Romanian Film Centre and DACIN SARA Prize- "La Civil", regia Teodora Ana Mihai

- Eurimages co-production development award- "The Empty House", in regia lui Rati Tsiteladze

- Premiul Fipresci "Dezindragostire", in regia lui Stergios Starchos

- Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din sectiunea Umbre- "Panta", in regia lui Tim Egan

- Premiul Publicului- "Piatra pe inima", in regia lui Gudmundur Arnar Gudmundsson

- Premiul publicului Cinepub pentru cel mai popular film romanesc- "Planeta Petrila", in regia lui Andrei Dascalescu

- Premiul Zilele Filmului Romanesc-sectiunea scurtmetraj- "Scris/Nescris", in regia lui Adrian Slisteanu

- Premiul Zilei Filmului Romanesc- "Inimi cicatrizate", in regia lui Radu Jude

- Premiul pentru cea mai buna interpretare- Ia Shugliashvili, pentru rolul din "Familia mea fericita"

- Premiul Special al Juriului- "Taramul binecuvantat", in regia lui Francis Lee

- Premiul de Excelenta- Tora Vasilescu

- Premiul pentru cea mai buna regie- "Piatra pe inima", in regia lui Gudmundur Arnar Gudmundsson

- Premiul pentru intreaga cariera- Violeta Andrei

- Trofeul Transilvania- "Familia mea fericita", regia Nana Ekvtimishvili si Simon Gross

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#premii TIFF 2017, #filme castigatoare TIFF 2017 , #filme