Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce să faci în București în week-end-ul Floriilor. Cele mai interesante evenimente

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 20:21
3418 citiri
Ce să faci în București în week-end-ul Floriilor. Cele mai interesante evenimente
În Parcul Herăstrău are loc în perioada 14-17 aprilie un târg cu produse tradiționale FOTO Pixabay

În week-end-ul 16-17 aprilie bucureștenii vor avea parte de foarte multe evenimente. Este week-end-ul în care se sărbătorește Paștele catolic și Floriile la creștinii ortodocși.

Dacă stai în Capitală și vrei să partici la evenimente, Ziare.com îți prezintă câteva dintre ele.

Pelerinajul de Florii din București

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor vor organiza în București Pelerinajul de Florii la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși mireni din Capitală și din județul Ilfov.

Pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă (orele 16:15) și se va desfășura pe următorul traseu:

Bulevardul Mărășești, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Șerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiță Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei și se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orelor 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Târguri de Florii

În Parcul Herăstrău are loc în perioada 14-17 aprilie un târg cu produse tradiționale.

„Dat fiind faptul că Ziua de Florii aduce în calendarul creștin ortodox dezlegarea la pește, iar acest preparat nu trebuie să lipsească din meniul de sărbătoare, în cadrul evenimentului vom aloca o zonă producătorilor cu preparate și produse din pește si fructe de mare, astfel reunim comercianți autohtoni de pește și produse specifice si descoperim rețete culinare specifice diverselor zone ale țării”, au transmis organizatorii.

De asemenea, organizatorii pregătesc și o gamă variată de preparate tradiționale, dar și produse hand-made.

„Înainte de marile sărbători Pascale, puteți face comenzi pentru masa imbelsugata de Paste direct de la cei mai renumiti producatori prezenți în Parcul Herăstrău.

Va asteptam și cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, gătite de maeștri nostri bucatari ca la mama acasă, gata sa cucereasca gusturile bucureștenilor”, au mai transmis organizatorii.

Și în Parcul IOR din Capitală, lângă Biserica Maramureșeană, bucureștenii sunt așteptați la un târg unde vedeta este peștele.

„Surpriza şi vedeta festivalului va fi scrumbia, trufandaua sezonului, peşte rafinat şi extrem de sănătos ce va fi prezent în toate zilele festivalului sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramura, afumată sau marinată! Peste 10.000 de scrumbii vor fi prezente la festival, pregătite sub toate formele, gata să rasfete papilele gustative tuturor participanţilor.

Fiind a doua mare dezlegare la peşte din Postul Paştelui şi o mare sărbătoare creştină, de Florii pregatim pentru toţi sărbătoriţii şi nu numai, cantităţi uriaşe de peşte si preparate din peste, pentru toate gusturile”, au transmis organizatorii evenimentului.

Bucharest Half Marathon

Duminică, 17 aprilie, între orele 06.00-16.00, se va desfășura evenimentul sportiv „Bucharest International Half Marathon & 10K by Constantina Diță”, în Municipiul București, care va aduce și restricții de circulație în București.

„Pentru buna desfășurare a evenimentului, în data de 17 aprilie a.c, traficul rutier se va restricționa gradual, pe traseul de alergare și străzile care acced în acesta, cu excepția Bd. Constantin Prezan, care se va închide între orele 06.00-16.00.

În Piața Victoriei va fi resistematizată circulația, prin crearea de dublu sens de circulație în fața Guvernului României în intervalul 06.00-13.00, astfel nu va fi permis accesul dinspre Șos. Nicolae Titulescu către Piața Victoriei.

Nu va fi afectat traficul rutier în Piața Charles de Gaulle și pe Șos. Kiseleff (locală), sensul dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf”, a transmis Brigada rutieră.

Polițiștii au recomandat și rute alternative:

- Piaţa Presei Libere – Piața Montreal – Bd. Mărăști – Str. Alexandru Constantinescu – Bd. Ion Mihalache;

- Bd. Ion Mihalache – Bd. Banul Manta – Șos. Nicolae Titulescu – Pasajul Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare;

- PiaţaVictoriei–Bd.Aviatorilor–Bd.Beijing–Str.NicolaeCaramfil–Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#weekend, #Bucuresti, #evenimente bucuresti weekend, #evenimente bucuresti, #Florii , #Bucuresti