Esti fan "Game of Thrones"? Iata cum poti afla cine va muri in serial

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 10:56 3386 citiri
Foto: Facebook/Game of Thrones

Cel de-al saselea sezon din "Game of Thrones" incepe duminica in SUA, iar in acest context, studenti de la Universitatea tehnica din Munchen (Germania) au creat un algoritm complex, capabil sa determine probabilitatea mortii unui personaj din serial.

In cadrul lucrarilor de programare, studentii au realizat un algoritm bazat pe studierea datelor stranse de pe web despre diferiti protagonisti, relateaza, marti, directmatin.fr.

Firma care le da liber angajatilor sa se uite la Game of Thrones

Totodata, acesta stabileste si o corelatie intre ceea ce se stie despre un personaj din sezoanele precedente si numarul de dusmani pe care si i-a facut. Totul ia in considerare si "sentimentele" abonatilor la Twitter fata de rolurile respective.

Pe site-ul creatorilor algoritmului se poate vedea, de exemplu, ca pentru Patyr Baelish probabilitatea de a muri in urmatoarele episoade este de 91 %, pentru Arya Stark de 68%, iar pentru Margaery Tyrell de 64%. Surprinzator, Cersei Lannister ar avea mai multe sanse de supravietuire, fiind creditata cu o probabilitate de deces de numai 16%.

Barack Obama, singurul om din lume care vede in avans episoadele din "Game of Thrones"

Raspunsul la intrebarea "A murit Jon Snow?" ar fi "nu", conform acestui program care apreciaza la numai 11% probabilitatea ca el sa fi pierit la sfarsitul sezonului al cincilea, incheie directmatin.fr.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News