Enduro Panorama: 3 zile cu motoarele in Muntii Poiana Rusca

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 17:00
1936 citiri
Enduro Panorama: 3 zile cu motoarele in Muntii Poiana Rusca
Foto: Romania Libera

Peste 150 de de motociclisti vor lua startul la sfarsitul acestei saptamani in cadrul competitiei ce are loc in Tinutul Padurenilor.

Potrivit organizatorilor, evenimentul moto se desfasoara sub sloganul "Mai mare! Mai tare! Mai greu! Mai departe!" si este o adevarata provocare la aventura - trei zile cu motoarele in Tinutul Padurenilor, pe cele mai grele, dar si frumoase trasee din Muntii Poiana Ruscai.

"Prologul de vineri va stabili ordinea la start si consta intr-o aglomerare de obstacole artificiale si naturale, de la gramezi de busteni, bolovani, la canioane, cladiri dezafectate si pante alunecoase, pe iarba", spune unul dintre organizatori, Paul Grecu, intr-un comunicat de presa.

Prologul este un traseu de cinci kilometri pe care participantii vor trebui sa il parcurga o singura data.

Prima zi de concurs, sambata, insumeaza 100 de kilometri. Startul se da din apropierea taberei, la ora 9:30, pe un traseu catre Valea Dabaca, Hajdau, Florese, Toplita, Bunila si retur.

"O urcare criminala, cu inclinare mare, radacini multe si praguri de piatra. A doua speciala este la Hasdau, dupa primul punct de alimentare. Este o urcare pe un valau cu praguri de piatra", explica organizatorii.

Duminica, startul se da tot la 9:30, iar cei 50 de kilometri serpuiesc catre zona Lelese-Govajdie.

"Este de departe cel mai bun traseu pe care l-am pregatit pana acum, si ca peisaj si ca structura de concurs. Apreciem ca vom avea undeva intre 180 si 200 de participanti, pana acum s-au inscris din opt tari: Italia, Ungaria, Austria, Germania, Franta, Suedia, Polonia si bineinteles Romania. Chiar daca a plouat mult in ultima vreme, nu schimbam traseul si garantez ca jumatate dintre participanti nu vor reusi sa-l parcurga. E un traseu dificil si asa ramane", a mai declarat Paul Grecu.

Concursul se desfasoara la clasa mediu/hobby, unde s-au inscris 100 de participanti, si profesionisti, unde traseul este mult mai greu si este "construit" special pentru greii sportului. La aceasta clasa sunt insa doar 50 de inscrisi.

Nume grele

Si-au confirmat si in acest an prezenta nume grele din enduro: Kovacs Ervin, campionul Romaniei la enduro; Peter Katai, campionul Ungariei; Romeo Dunca, participant Dakar; austriacul Erich Brandauer, fostul director al celebrului concurs Erzberg, unul dintre cele mai dificile din lume; Lucian Neaga, romanul care a ajuns primul la clasa hobby la Red Bull Romaniacs; Giovani Pulcini, una dintre sperantele Italiei; Varga Akos, cel mai stralucit tanar endurist din Ungaria, si vedeta Antenei 1, Dani Otil.

Pentru locurile 1, 2, 3 de la ambele clase se ofera premii in euro, iar ocupantii locurilor 4, 5, 6 vor primi accesorii moto. Valoarea premiilor depaseste 3.000 de euro.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#enduro Tinutul Padurenilor, #concurs enduro, #etapa enduro, #Enduro panorama 2011 , #stiri timp liber