Drama multipremiata Mafak va deschide a doua editie a Festivalului Filmului Palestinian

Comunicat de presa
Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 14:51 9060 citiri

Drama multipremiata "Mafak" ("Surubelnita"), care a avut anul trecut premiera mondiala la Festivalul de la Venetia, va deschide a doua editie a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) ce va avea loc intre 21 si 24 noiembrie la Cinema Muzeului Taranului din Bucuresti.

Prezentat in premiera in Romania la FFP, "Mafak" este debutul regizorului Bassam Jarbawi si trateaza problemele fizice si emotionale ale unui palestinian, jucat de actorul Ziad Bakri, intors acasa dupa ce a stat 15 ani intr-o inchisoare israeliana.

Filmul a fost inclusiv in 2018 in sectiunea Giornate degli Autori a Festivalului de la Venetia si in sectiunea Discovery a Festivalului de la Toronto, fiind descris de Hollywood Reporter ca o "ambitioasa drama de personaj".

La gala de deschidere va fi prezenta si actrita Mariam Basha, care va sta de vorba cu publicul dupa proiectie.

Editia extinsa din acest an a FFP va include mai multe productii si coproductii cinematografice palestiniene recente, cateva dintre ele grupate intr-un Focus Gaza.

Programul va mai cuprinde un calup de scurtmetraje prezentate in mari festivaluri si o discutie despre situatia cinematografiei palestiniene.

Selectia FFP, realizata de criticul de film Ionut Mares, va fi anuntata in curand.

La prima editie a FFP, din 2018, au participat peste 1.100 de spectatori in trei zile de proiectii si discutii, cu un program de cinci filme aduse din cele mai mari festivaluri si cu doi invitati de marca, actorul Mohammad Bakri si regizorul Raed Andoni.

Festivalul Filmului Palestinian (FFP), organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish, isi propune sa ofere publicului din Romania sansa de a descoperi atat vitalitatea cinematografiei palestiniene (reprezentata de cineasti raspanditi in intreaga lume), cat si realitatile socio-culturale si istoria palestinienilor prin reprezentarea cinematografica si prin intalniri cu cineasti palestinieni sau de alte nationalitati.

Infiintat in 2018, Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish (CCPMD) este o organizatie non-profit, independenta si neafiliata politic, care promoveaza valorile culturii palestiniene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News