Distractie de weekend: Festivalul Medieval Dracula

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 07:46
2620 citiri
Distractie de weekend: Festivalul Medieval Dracula
Foto: Facebook/Festivalul Medieval Dracula

Festivalul Medieval Dracula are loc in acest weekend la Targoviste.

Vlad Tepes, personaj interpretat de Bogdan Jianu, a iesit joi din Turnul Chindiei si a dat startul manifestarilor.

Ateliere medievale, Garda Cetatii, spectacolul "Dracula - Reintoarcerea", un targ al mesterilor, expozitii, spectacole pentru copii, concerte - toate vor face parte din programul Festivalului Dracula, ce are loc in perioada 16-19 iunie, la Curtea Domneasca Targoviste.

In fiecare seara a festivalului, Garda Cetatii va patrula in zona Curtii Domnesti.

"Din an in an festivalul este mai atractiv, cu siguranta nici anul 2016 nu va face exceptie. Vor fi patru zile pline, patru zile de spectacol, de jocuri, de ateliere medievale, spectacole pentru copii si multe alte activitati. Vreau sa va urez distractie placuta", a spus, in deschiderea festivalului, primarul Targovistei, Cristian Stan.

In prima zi a festivalului s-a deschis si Targul Mesterilor Traditionali, unde sunt exponate si demonstratii de fierarie, sticlarie, tesatorie, ceramica, pielarie.

In primele trei zile ale festivalului, la Curtea Domneasca Targoviste va avea loc spectacolul medieval "Dracula" impartit in trei sectiuni, urmand ca, duminica, trupa de cascadori "Lupii Albi" sa prezinte spectacolul integral.

Vineri, va avea loc pe strazile orasului, de la ora 20:30, o parada medievala pe traseul Gara Targoviste - Bulevardul Carol I - Bulevardul Mircea cel Batran - Calea Domneasca - Curtea Domneasca.

La festival vor concerta Nightlosers, Truverii, dar si Orchestra Simfonica Muntenia si Ana Cebotari.

Organizatorii Festivalului Dracula sunt Primaria Targoviste si Consiliul Judetean Dambovita, iar bugetul este de 190.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Festivalul Medieval Dracula Targoviste 2016 , #timp liber