Din cauza coronavirusului, organizatorii Globurilor de Aur au relaxat regulamentul de eligibilitate

Vineri, 27 Martie 2020, ora 23:25 2804 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Golden Globes

Industria de la Hollywood incearca sa se adapteze la pandemia de coronavirus - intr-un context marcat de inchiderea cinematografelor si izolarea la domiciliu a reprezentantilor sai -, iar organizatorii galei de decernare a Globurilor de Aur au anuntat joi ca au decis sa relaxeze regulamentul de eligibilitate pentru aceste distinctii, informeaza AFP.

Organizatorii galei Globurilor de Aur, la fel ca cei ai galei Oscar si ai altor premii cinematografice, impun de obicei ca filmele din competitie sa fie proiectate in cinematografe din Los Angeles pentru un anumit interval de timp, cu o durata minimala bine precizata.

Noul coronavirus a facut ca aceste proiectii sa devina imposibile in perioada actuala, iar Asociatia Presei Straine de la Hollywood (HFPA), care decerneaza Globurile de Aur, a trebuit sa se adapteze la aceste consecinte. Filmele ale caror lansari in cinematografele din Los Angeles erau programate intre debutul pandemiei si sfarsitul lunii aprilie vor putea sa concureze la Globurile de Aur, chiar daca lansarile lor au fost in cele din urma anulate, a anuntat HFPA.

Productiile care vor fi de acum inainte difuzate direct la televiziune sau pe platforme video cu continuturi la cerere, asa cum este cazul platformei Netflix, vor fi de asemenea eligibile.

In ceea ce priveste proiectiile, spre deosebire de perioadele in care marile studiouri cinematografice ii invitau pe membrii HFPA la evenimente private, expedierea de link-uri si de DVD-uri va fi autorizata pe durata izolarii la domiciliu, au adaugat organizatorii Globurilor de Aur.

Organizatorii prestigioasei gale Oscar, care are loc in general la o luna sau chiar doua luni dupa Golden Globes Awards, nu au anuntat deocamdata modificari ale regulamentului. Un purtator de cuvant al Academiei Oscar a declarat pentru AFP ca institutia "examineaza toate aspectele acestei situatii incerte si modificarile care s-ar putea dovedi necesare".

"Ne angajam sa dam dovada de suplete si de anticipare", a precizat Academia Oscar, care ar urma sa faca "anunturi oficiale in zilele urmatoare".

Anumite festivaluri au fost deja obligate sa se adapteze in regim de urgenta, precum South by Southwest (SXSW), organizat in Austin, Texas, considerat "un festival de calificare" pentru Oscaruri.

Anulat din cauza pandemiei, SXSW si-a mentinut competitiile chiar si in absenta ceremoniilor pe covorul rosu, organizand proiectii pe internet pentru juriul festivalului.

Castigatorii desemnati la categoriile documentar, film de animatie si scurtmetraj vor ramane eligibili pentru premiile Oscar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News