Daniel Craig a devenit actorul cu cel mai lung ''mandat'' in rolul principal al francizei ''James Bond''

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 12:25 4257 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Daniel Craig l-a depasit pe Roger Moore in acest weekend si a devenit actorul cu cel mai lung "mandat" in rolul principal al francizei cinematografice "James Bond".

Sambata, s-au implinit 5.119 zile (peste 14 ani) de cand Daniel Craig detine rolul agentului 007. Starul britanic a preluat in mod oficial acest rol pe 14 octombrie 2005.

De atunci, Daniel Craig a jucat rolul principal in patru filme din seria "James Bond". Cel mai recent dintre ele, "Spectre", a fost lansat in octombrie 2015.

Roger Moore a jucat in sapte filme ale francizei "James Bond" si a detinut acest rol timp de 5.118 zile.

Roger Moore a preluat in mod oficial acest rol pe 1 august 1972 si l-a detinut pana pe 6 august 1986, cand Timothy Dalton a fost confirmat in calitate de succesor al sau.

Daniel Craig va ramane titularul rolului pana cel putin in aprilie 2020, cand noul film din aceasta serie, "No Time To Die", va fi lansat in cinematografe.

Predecesorul lui Daniel Craig, Pierce Brosnan, ocupa locul al treilea in topul celor mai longevive "mandate" ale actorilor care au interpretat personajul James Bond, cu 4.146 de zile, in timp ce interpretul original al agentului 007, Sean Connery, ocupa locul al patrulea, cu 3.049 de zile.

Timothy Dalton, care a aparut doar in doua filme cu James Bond, se afla pe pozitia a cincea, cu 2.863 de zile. Ultimul loc este ocupat de George Lazenby, starul unui singur film din aceasta serie, cu 875 de zile.

Topul a fost alcatuit de jurnalistii de la Press Association.

Pentru a asigura o comparatie echidistanta, clasamentul are la baza perioada cuprinsa intre ziua in care fiecare actor a fost confirmat ca interpret al personajului James Bond si ziua in care succesorul sau a fost anuntat in mod oficial.

Aparitia lui Sean Connery in "Never Say Never Again", un film "neoficial" din seria "007", nu a fost inclusa in acest clasament.

Franciza cinematografica "James Bond" isi va celebra cea de-a 60-a aniversare in 2022. Primul film al seriei, "Dr. No", a fost lansat pe marile ecrane in 1962.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News