Damian Draghici and Brothers concert aniversar- "MULTUMESC #iamgrateful"

Comunicat de presa
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 13:07
10022 citiri
Damian Draghici and Brothers concert aniversar- "MULTUMESC #iamgrateful"

De la folclor, pop instrumental, new age, world music la muzica jazz la nai, ritmurile muzicale care au facut inconjurul lumii si au cucerit inimile spectatorilor, energia vibranta si distractia la cele mai inalte cote sunt doar cateva dintre ingredientele celei mai ample productii artistice pe care DAMIAN DRAGHICI AND BROTHERS o va oferi publicului in primavara anului 2020.

Pe 31 martie, la Sala Palatului, artistul DAMIAN DRAGHICI sarbatoreste implinirea varstei de 50 de ani alaturi de trupa sa "Damian & Brothers", de nume celebre ale scenei romanesti, dar si de invitati speciali din afara tarii, in compania tuturor admiratorilor, printr-un concert aniversar exceptional, intitulat "MULTUMESC #iamgrateful".

Toti cei prezenti vor fi purtati intr-o calatorie retrospectiva emotionanta, in care vor savura pas cu pas povestea muzicala a vietii sale, trecand prin diversitatea stilurilor muzicale abordate de-a lungul timpului, care l-au inspirat pe artistul Damian Draghici si i-au influentat cariera muzicala, pornind de la folclor, jazz, rock sau muzica clasica, interpretari ale unor melodii veritabile, prezente in sufletele romanilor ce apartin mai multor generatii.

"Am fost un copil sarac intr-o familie de lautari, care au decis ca eu trebuia sa invat meseria aceasta, ca apoi sa ma insor, sa cant la nunti si sa-mi intretin familia. Mi-am dat seama ca viata mea era batuta in cuie si urma sa am un viitor previzibil.

Acum, la varsta de 50 de ani, concertul MULTUMESC #iamgrateful reprezinta felul prin care imi pot manifesta recunostinta fata tot ce mi-a oferit viata, fata de tot ceea ce mi-a oferit Dumnezeu si, bineinteles, pentru cel mai frumos dar pe care l-am primit, pe fiul meu Andrei Yeshua.

Sunt fericit ca pot impartasi experienta vietii mele cu publicul, alaturi de numerosi artisti de notorietate din Romania si din alte tari care au acceptat invitatia de a lua parte la concertul aniversar de la Sala Palatului cu momente interesante si surprize pe care ti eu le voi descoperi la momentul oportun." - declara cu entuziasm Damian Draghici.

Biletele pentru concertul aniversar "MULTUMESC #iamgrateful" au fost puse in vanzare la preturi ce variaza in functie de categoria de loc intre 50 lei si 200 lei si pot fi achizitionate online de pe Iabilet.ro, Bilet.ro, Startickets.ro, Ticketnet.ro, din reteaua Eventim.ro, precum si de la oricare dintre magazinele partenere Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour, Carturesti, Humanitas si benzinariile OMV.

Damian Draghici a inceput sa invete sa cante la nai, la varsta de 10 ani, dupa ce cantase la diferite instrumente inca de la varsta de 3 ani. La 15 ani canta si inregistra deja cu Orchestra de muzica populara Radio din Bucuresti.

A fugit din Romania la varsta de 18 ani prin Iugoslavia, ajungand ulterior in Grecia. Dupa ce a cantat o vreme pe strazi si cluburi, a fost descoperit de subsidiara olandeza a firmei Sony Music, care i-a oferit sansa sa inregistreze.

Dupa o auditie ce a avut loc la Atena, i-a fost oferita o bursa integrala la colegiul de muzica Berklee din Boston. La Berklee nefiind insa niciun profesor de nai cu care sa poata studia, a studiat cu profesorul de saxofon George Garzone.

A locuit in Los Angeles, a inregistrat 18 albume si a participat ca invitat pe un album care a castigat un premiu Grammy, anume albumul "Winter Solstice" al formatiei Paul Winter Consort in 2006.

A urmat studii in domeniul muzicii la Universitatea de Muzica din Atena Philipos Nakas (1993-1996) si la Colegiul de Muzica Berklee din Boston, SUA (1997-1999), absolvind Bachelor degree cu Magna cum Laudae, Primul roman care a absolvit aceasta scoala.

Intre 1993 si 2019 a inregistrat peste 20 albume solo, interpretand diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music si muzica jazz la nai.

A cantat alaturi de Joe Cocker, James Brown si Cindi Lauper, Shaggy, Zucherro, in cadrul turneului european "Night of the Proms Tour", desfasurat intre 2004 si 2006. In mai 2011, alaturi de celebrul violonist Nigel Kennedy, la concertul "Classical meets Jazz" din Piata Constitutiei din Capitala.

Din 2006 pana in 2009 a derulat proiectul "Damian & Brothers", care a imbinat manifestarile muzicale cu mesajele impotriva discriminarii etnice.

In cadrul proiectului, a scos pe piata doua albume "Magdalena" si "Romaniac" si a tinut peste 600 de concerte. Anii care au urmat au insemnat reinventarea sa care a culminat cu un succes fulminant pe piata muzicala romaneasca.

In aceasta perioada face o pauza si decide sa se implice o perioada in politica, urmand ca intre 2014-2019 sa detina functia de europarlamentar.

In 2016, decide ca este vremea schimbarilor si introduce printre instrumentele traditionale lautaresti elemente de rock, cum sunt chitara electrica, basul electric, tobele de rock si ritmuri de dubstep, reggae si gypsy blues.

Astfel, ia nastere albumul "Damian & Brothers - "GYPSY ROCK | Change or Die" cu care inregistreaza un succes fulminant. Pe acest album apar piese interpretate de cei mai apreciati artisti romani ai momentului, precum Delia, Andra, Smiley, Loredana, Dan Bittman, Stefan Banica, Connect-R, Lora, Cristina Balan, Alina Eremia, Feli, Cornel Ilie (Vunk), Zdob si Zdub, Sergiu Ferat, Grasu XXL, Cabron, DOC, Dorian, Flavius Teodosiu, Theodosii Spassov, Omu' iubit, Sore, Giulia, Jazzy Jo, Vlad Popescu, Blue Noise.

Piesa "In statie la Lizeanu" devine imediat hit si va fi una dintre cele mai ascultate si difuzate melodii din Romania.

Tot in 2016, lanseaza albumul "The American Dream" care reuneste 13 piese celebre de jazz din repertoriul unor artisti precum Charlie Parker, John Coltrane, Chick Corea sau Keith Jarrett - toate interpretate la nai.

Pe acest album, Damian Draghici canta alaturi de artisti internationali din prima linie a genului artisti ca: Chris Botti, Arturo Sandoval, Michel Camilo, Stanley Clarke, Luciana Souza, Eddie Daniels, Vinnie Coliuta, Dave Weckl, Russell Ferante, Bob Mintzer si multi altii.

Anul 2016 inseamna si o calatorie in Cuba, pentru a gasi legaturile dintre cultura gipsy si cea afro-cubaneza. Urmare a acestui moment, ia nastere "The Gypsy Cuban Project", un album de world music care imbina intr-un mod inedit cele doua vechi culturi.

Anul urmator, in 2017, este invitatul special la concertul artistei cubaneze Omara Portuondo. A interpretat la nai, piesa intitulata Serenata en Batanga, in duet cu cea supranumita Edith Piaf a Cubei, detinatoare a unui premiu Grammy si cea care este cel mai bine vandut artist din Cuba.

In 2017 participa la un concert in premiera si alaturi de Sorin Romanescu si Maria Casandra ofera un moment de exceptie pe piata muzicala. Sub titulatura "NOD", cei trei artisti combina cu virtuozitate si creativitate elemente de jazz, muzica electronica si folclorul autohton, intr-un mix exploziv de vechi si nou.

In 2018, Damian lanseaza un proiect muzical deosebit: MCulture. Pe album se regasesc 13 piese "post-manele" reinterpretate "cu un sound ce imbina influente dubstep, trap, jazz, dar si pop, material care aduna unele dintre cele mai bune voci din Romania".

Printre artistii MCulture se numara Cristina Stroe, Jazzy Jo, Silviu Pasca, Cristina Popa, Skizzo Skillz, Olga Verbitchi, Alex Mladin, Nora Denes, Eddy Santha, dar si Ilinca Bacila, castigatoarea Eurovision Romania din 2017.

In 2018, are loc un recitat de exceptie Damian Draghici & Brothers "Maria lui Brancusi" la Gala Romania Centenar din cadrul Festivalului Cerbul de Aur 2018, desfasurat in Piata Sfatului din orasul Brasov, Romania.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#concert aniversar Damian Draghici, #concert Damian Draghici Brothers , #concert