Corul Madrigal si Cantus Mundi canta fara spectatori si se muta online, pentru a evita raspandirea virusului COVID-19

Comunicat de presa
Marti, 10 Martie 2020, ora 15:00
17632 citiri
Corul Madrigal si Cantus Mundi canta fara spectatori si se muta online, pentru a evita raspandirea virusului COVID-19
Foto: Facebook / Madrigal

Avand in vedere activitatile Corului National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" si Programului National Cantus Mundi, care presupun organizarea de evenimente culturale cu public numeros, precum si intalniri artistice ale copiilor, tinerilor si dirijorilor din comunitatea Cantus Mundi (peste 1.550 de coruri si 56.000 de membri), precum si ultimele reglementari ale autoritatilor abilitate in gestionarea si limitarea raspandirii infectiei cu COVID-19 (coronavirus), au fost facute urmatoarele precizari necesare in actualul context:

1. In urma Consiliului Director din data de 9.03.2020 si pe baza recomandarilor autoritatilor publice, conducerea Corului National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" si a Programului National Cantus Mundi declara public sustinerea deciziilor luate de autoritati pentru protectia privind raspandirea virusului COVID-19.

2. Recomanda tuturor membrilor Programului National Cantus Mundi - coruri, dirijori, coordonatori - sa se alinieze la toate demersurile impuse de autoritatile publice si sa le respecte cu responsabilitate.

3. Pana la noi recomandari ale Grupului de Comunicare Strategica si ale celorlate autoritati publice, Programul National Cantus Mundi suspenda toate activitatile cu copii, care se desfasoara in mod curent la sediul institutiei: repetitiile corurilor de copii si ale ansamblurilor de percutie.

4. Pentru evenimentul "Ora Pamantului" 2020, preconizat la nivel national pentru data 28 martie 2020 si care are peste 15.000 de copii inscrisi, se anuleaza activitatile publice programate, urmand ca acestea sa fie reorganizate intr-o formula care sa continue actiunea de constientizare si responsabilizare fata de natura, fara a fi pusa in pericol sanatatea copiilor.

5. Corul Madrigal si Cantus Mundi recomanda sustinerea activitatilor curente intr-un mediu sigur in contextul ultimelor evenimente publice si vin in sprijinul membrilor comunitatii prin punerea in practica a unui program online de educatie si activitati care sa permita interactiunea pe canalele noastre: website-urile www.madrigal.ro si www.cantusmundi.com, platforma online Cantus Mundi, precum si canalele de social media - conturile de Facebook si Instagram ale Madrigal si Cantus Mundi.

6. Specialistii Madrigal si Cantus Mundi vor oferi dirijorilor de coruri, precum si copiilor inscrisi in coruri ateliere online de invatare, jocuri muzicale, repetitii si concursuri de cant coral, astfel incat sa fie mentinuta legatura cu copiii, in special in situatia in care vor fi inchise scolile.

7. Corul Madrigal va lansa Stagiunea online Madrigal, care va contine materiale difuzate cu regularitate: lucrari din repertoriu nedifuzate, pastile online din repetitiile corului etc., astfel incat produsul cultural Madrigal sa fie in continuare accesibil tuturor.

8. Traditionalul Concert extraordinar de Paste al Corului Madrigal, organizat de 56 de ani fara intrerupere, nu va fi anulat, dar se va desfasura anul acesta fara public. Inregistrarea concertului va fi oferita publicului prin intermediul canalelor de televiziune si radio.

Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" si Programul National Cantus Mundi urmaresc constant si cu responsabilitate situatia existenta la nivel national, recomandarile organismelor abilitate, precum si informatiile disponibile din surse oficiale ale institutiilor implicate in gestionarea si limitarea raspandirii virusului COVID-19 la noi in tara: Guvern, Grupul de Comunicare Strategica, Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii etc.

Corul Madrigal este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. In 2020, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" implineste 57 de ani de activitate neintrerupta, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

Programul National Cantus Mundi a fost creat in 2011 si institutionalizat la nivel national in 2014, iar astazi reuneste sub umbrela sa peste 1.550 de coruri si 56.000 de copii.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Corul Madrigal spectacole, #Madrigal stagiune online, #Cantus Mundi concerte , #spectacole
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Si componentii corului vor canta, separat, fiecare de la casa lui.