Corul Alexandrov revine in Romania

Comunicat de presa
Luni, 20 Mai 2019, ora 15:54
7056 citiri
Corul Alexandrov revine in Romania

Povestea continua! La numai 1 zi distanta de aniversarea a 98 de ani de existenta, Corul ALEXANDROV se intoarce in Romania! 13 octombrie - Constanta, la Casa de Cultura a Sindicatelor, si 14 octombrie - Bucuresti, la Sala Palatului, iti aduc show-ul fabulosului COR ALEXANDROV!

De la Vatican pana la Bruxelles. De la Celine Dion la Pharell Williams

De-a lungul existentei sale, ALEXANDROV a scris istorie. In 2004 a sustinut un concert memorabil la Vatican, primind binecuvantarea Papei Ioan Paul al II-lea.

In 2007, Ansamblul a cucerit N.A.T.O, printr-un recital de exceptie care a avut loc chiar la sediul Aliantei Nord Atlantice de la Bruxelles.

Un an mai tarziu au aniversat 80 de ani de existenta printr-un turneu pe intreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice si in aproape 60 de tari din Europa, Asia, Africa si America.

De-a lungul anilor, Corul Armatei Rosii a colaborat cu artisti de renume, precum Celine Dion, Jean-Jacques Goldman, Vincent Niclo, Julia Migenes, Laurent Gerra.

La inceputul anului 2014, Corul a facut senzatie in presa internationala, dupa ce a interpretat celebrul single "Get Lucky" al grupului electro-pop Daft Punk la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna, organizate la Soci.

Evenimentul a fost vizionat de 3 miliarde de telespectatori din lumea intreaga. Pe 1 ianuarie 2015, Corul Armatei Rosii a impresionat inca odata, sarbatorind Anul Nou cu un cover al celebrei piese "Happy", interpretata de artistul american Pharell Williams.

Ochi Cernye, Kalinka, Smuglyanka, Katyusha si alte piese celebre din fabulosul repertoriu rusesc al Ansamblului vor rasuna intr-un spectacol impresionant, ce va aduce pe scena 120 de staruri in uniforma, dansuri autentice si o garderoba impresionanta.

In ultimii 30 de ani de activitate, Ansamblul Alexandrov a oferit peste 7.000 de reprezentatii, in mai multe limbi, in fata a peste 20 de milioane de spectatori.

Anul acesta, celebrul COR ALEXANDOV revine in Romania, la Constanta si Bucuresti.

Biletele s-au pus in vanzare. Preturile, in perioada 17-31 mai, vor fi cu 20% mai mici!!

Bucuresti - 14 Octombrie 2019, Sala Palatului, orele 20:00

Firme de ticketing - Eventim, Entertix, Iabilet si la casa de bilete a Salii Palatului

Categorii de preturi:

- Categoria 1 - 250 lei (200 lei)

- Categoria 2 - 200 lei (160 lei)

- Categoria 3 - 150 lei (120 lei)

- Categoria 4 - 100 lei (80 lei)

Constanta - 13 Octombrie 2019, Casa de Cultura a Sindicatelor, orele 19:00

Firme de ticketing - Eventim, Iabilet si la Casa de bilete a Salii

Categorii de preturi:

- Categoria 1 - 200 lei (160 lei)

- Categoria 2 - 150 lei (120 lei)

98 de ani de act artistic impresionant

Fondat in 1928, Ansamblul Alexandrov, cunoscut in timpul turneelor sale de succes sub numele de Corul Armatei Rosii, este format in prezent din aproximativ 200 de cantareti, muzicieni si dansatori.

Repertoriul lui include astazi peste 2.000 de opere, de la cantece folclorice sau care glorifica URSS la muzica sacra, trecand prin cele mai mari hituri moderne internationale, pe care le interpreteaza cu voci puternice, insotite de coregrafii acrobatice.

Unul dintre putinele ansambluri care au efectuat turnee in strainatate in perioada sovietica, Corul Armatei Rosii a sustinut sute de concerte in URSS, a inregistrat zeci de discuri si s-a impus ca participant - cheie la festivaluri publice.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, muzicienii sai nu au cunoscut nici un ragaz, dand peste 1.500 de concerte pentru soldatii sovietici in zonele de lupta, ca si in spitale.

Condus timp de 18 ani de catre fondatorul sau, generalul si compozitorul Alexander Alexandrov, autorul muzicii imnului sovietic, ansamblul a fost apoi incredintat fiului sau, Boris, care l-a condus intre 1946 si 1987.

Corul Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data infiintarii este considerata ziua de 12 octombrie 1928, atunci cand a avut loc si primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Rosii.

In acele timpuri, ansamblul era format doar din 12 persoane. La jumatatea anilor 30, corul numara deja aproape 300 de membri iar renumele sau depasise demult granitele Uniunii Sovietice.

Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit pentru finetea si puritatea interpretarii muzicale academice, plina de emotie, arta si inzestrare vocala.

Muzica Ansamblului combina cu succes instrumentele populare rusesti - donara, balalaica si acordeonul cu butoane - cu instrumentele de suflat din metal si lemn.

Pe 25 decembrie 2016, un avion rusesc cu 92 persoane la bord s-a prabusit la cateva minute de la decolare din aeroportul din orasul Soci. Aeronava transporta jurnalisti si 64 de membri ai corului Alexandrov, care urma sa concerteze in provincia siriana Latakia.

Pentru mai multe informatii accesati adresa de Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spectacol corul Alexandrov Bucuresti, #spectacol Bucuresti 2019 , #spectacole