Coalitia pentru Familie neaga ca a pornit o campanie de boicotare a filmului "Frumoasa si Bestia"

Vineri, 17 Martie 2017, ora 06:50 3319 citiri
Foto: Facebook/Beauty and the beast

Coalitia pentru Familie neaga ca s-ar afla la originea unei campanii de interzicere a filmului "Frumoasa si Bestia".

Precizarea este facuta pe acelasi cont de Facebook pe care, cu cateva ore in urma, coalitia facea trimitere la faptul ca in Malaezia filmul a fost retras, iar in Rusia este accesibil doar copiilor de peste 16 ani, in timp ce in Romania nu este impusa aceasta restrictie. Postarea initiala a fost insa stearsa.

"Coalitia pentru Familie nu duce nicio astfel de campanie si este la curent cu legislatia romaneasca privind limitele libertatii de expresie si ale actului artistic. Decizia de incadrare a unui film in categoria de audienta adecvata apartine institutiei de profil, in acelasi timp parintii fiind liberi sa-si educe copiii in conformitate cu propriile valori", se arata in comunicatul care se regaseste pe site-ul asociatiei, dar si pe contul de Facebook al acesteia.

Coaltia pentru Familie precizeaza ca "informatiile aparute sunt eronate si bazate exclusiv pe o interpretare subiectiva si tendentioasa a unei postari pe o retea de socializare" si reaminteste ca sursa pentru comunicatele si luarile de pozitie ale Coalitiei pentru Familie este pagina web oficiala, www.coalitiapentrufamilie.ro.

Remake-ul live-action al filmului "Frumoasa si Bestia/ Beauty and the Beast", care va fi lansat in Romania pe 17 martie, contine primul personaj gay si prima scena de dragoste din istoria grupului Disney.

"Compania Disney a retras filmul "Frumoasa si Bestia" din Malaezia, dupa ce scena homosexuala a fost cenzurata. Situatia este deosebit de delicata avand in vedere ca unele scoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea povestii Fratilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu varsta sub 16 ani. In Romania filmul a fost autorizat cu AG (audienta generala) de catre Centrul National al Cinematografiei. Puteti scrie Centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro", se arata in mesajul initial al Coalitiei pentru familie, care a provocat critici pe retelele de socializare.

Si in Statele Unite, secventa gay a starnit nemultumiri. Un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anuntat ca nu va proiecta lungmetrajul "Frumoasa si bestia/ The Beauty and the Beast", produs de Disney, in care apare primul personaj homosexual din istoria companiei, LeFou, interpretat de actorul Josh Gad.

LeFou incearca sa se impace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce il fac sa penduleze intre dorinta si admiratie fata de acesta, in cadrul unei intrigi secundare, desprinsa de firul narativ principal al peliculei.

Reprezentantii grupului Disney au spus ca aceasta intriga secundara reprezinta "primul moment exclusiv gay" din istoria celebrului studio hollywoodian.

Primul trailer al filmului "Beauty and the Beast", lansat in 2016, a generat aproape 130 de milioane de vizualizari in primele 24 de ore dupa ce a fost lansat oficial pe YouTube.

O versiune animata a filmului "Frumoasa si Bestia" a fost lansata in 1991.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News