Cele mai bune filme premiate la TIFF se vad online gratuit in acest weekend

Comunicat de presa
Sambata, 25 Aprilie 2020, ora 08:30 40316 citiri

Filme care au cucerit juriul si publicul la Festivalul International de Film Transilvania se vad weekend-ul acesta gratuit pe TIFF Unlimited.

O viata de petreceri si excese vs. una molcoma, dar plina de umor si pasiune pentru cinema - ambele isi gasesc locul in selectia mereu surprinzatoare a festivalului, marca Mihai Chirilov. Productiile premiate din Belgia si Uruguay, Belgica si La vida util, reamintesc de spiritul TIFF - cautari cinefile si descoperiri de neuitat.

Filmele vor putea fi accesate gratuit doar la ora anuntata, de pe teritoriul Romaniei, dupa care vor ramane disponibile pentru abonatii platformei TIFF Unlimited.

Sambata, 25 aprilie

ora 17:00 - Scurtmetraje romanesti

Un cartus de Kent si un pachet de cafea, r. Cristi Puiu (Ursul de Aur pentru scurtmetraj, Berlinale 2004)

Megatron, r. Marian Crisan (Palme d'Or pentru scurtmetraj, Cannes 2008)

Miss Sueno, r. Radu Potcoava

Betoniera, r. Liviu Sandulescu

ora 21:00 - Belgica

Regia: Felix van Groeningen

Crazy Belgians! Un film ca un party urias, despre o viata de excese - alcool, droguri si sex - pe muzica excelenta a celor de la Soulwax, care au compus 16 melodii pentru trupele fictive din scenariu. Semnat de regizorul lui The Broken Circle Breakdown, filmul e inspirat de povestea reala a tatalui sau, care a deschis faimosul bar Charlatan in orasul Ghent. Filmul de inchidere TIFF 2016. Premiul pentru regie, Sundance 2016

Duminica, 26 aprilie

ora 21:00 - La vida util/ A Useful Life

Regia: Federico Veiroj

Dragoste de cinema, nostalgie si umor - un film emotionant despre cinefilie si despre un mod de viata care dispare sub ochii nostri. Bilete nu se prea vand, scaunele sunt uzate, proiectoarele sunt vechi, chiria e neplatita, asa ca Cinemateca din Montevideo, de care Jorge se ocupa de 25 de ani, se inchide. La 45 de ani, Jorge trebuie sa se reinventeze. Dar poate ca-l vor ajuta chiar filmele? Protagonistul este jucat de criticul de film uruguayan Jorge Jellinek. Premiul Special al Juriului, TIFF 2011.

Nou pe TIFF Unlimited

El Viaje de Keta/ Trip cu Keta

Regia: Julio Bekhor and Fernando Sama

Un hit de public la TIFF, o comedie neagra despre un make-up artist pe care kilogramele in plus, dependenta de marijuana si parul roz o cam impiedica sa-si gaseasca de lucru.

Ajunge sa vanda droguri unui grup eclectic de clienti - o actrita de telenovele, un cuplu de swingeri, o casnica puritana si o calugarita care numai puritana nu e... "Ireverent, transgresiv, psihedelic"- Variety

Premiera mondiala la TIFF 2018, in sectiunea tematica A fi sau a nu fi corect politic?

Disponibil pentru abonati.

The festival must go on. Anytime. Online.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din Romania si singurul produs de acest gen din Europa Centrala si de Est.

TIFF Unlimited este disponibil online si in aplicatiile iOS si Android (mobile, Android TV si Apple TV), cu un catalog de peste 120 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesata pe baza de abonament lunar sau anual.

Noii abonati beneficiaza de o perioada extinsa de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Ne puteti urmari pe:

unlimited.tiff.ro | FB:@tiffunlimited| Instagram | YouTube

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News