Cele mai bune 4 filme cu Robert De Niro

Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 10:44
10002 citiri
Cele mai bune 4 filme cu Robert De Niro

Robert De Niro este o adevarata legenda a cinematografiei americane. Nominalizat de sapte ori la Premiile Oscar, actorul a reusit sa castige doua trofee: pentru prestatia sa din Raging Bull si The Godfather Part II.

Asadar, LIFE.ro va invita intr-o incursiune cinematografica speciala: aflam impreuna cum arata o lista subiectiva a celor mai bune 4 filme cu Robert De Niro:

Raging Bull (1980)

Prestatia din Raging Bull i-a adus lui Robert De Niro Oscarul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal. "Taurul furios" este un film biografic, despre viata lui Jake LaMotta, un boxer masochist si extrem de gelos, care ajunge pana la urma sa isi distruga viata familiala. Regizat de Martin Scorsese, filmul arata cu maiestrie zbuciumul din viata personala a unui sportiv de top: furios, gelos si mereu suspicios, LaMotta nu poate sa isi controleze aceste sentimente negative, care pana la urma ajung sa il doboare. Productia filmului a fost intrerupta o perioada pentru ca Robert De Niro sa treaca printr-o transformare radicala: acesta s-a ingrasat aproape 30 de kg ca sa il joace pe LaMotta in anii sai post glorie.

The Godfather: Part II (1974)

Prestatia extraordinara a lui Robert De Niro in rolul tanarului Vito Corleone i-a adus acestuia Premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar. Nasul II, regizat de Francis Ford Coppola, continua povestea familiei Corleone din primul film, urmarind in paralel ascensiunea tanarului Vito. Distribuitia este una impresionanta: Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro, John Cazale joaca intr-unul dintre cele mai apreciate filme din toate timpurile. Pentru acest rol, De Niro a petrecut trei luni in Sicilia, pentru a invata dialectul sicilian, avand in vedere ca tanarul Vito de abia spune cateva cuvinte in engleza in intregul film. Nasul II a primit 11 nominalizari la Premiile Oscar, castigand, pe langa trofeul adjudecat de De Niro, si premiul pentru Cel mai bun film al anului. Nasul II, ca si Taxi Driver, fost selectat in Registrul National de Film al Statelor Unite.

The King of Comedy (1983)

Un fan al colaborarilor dintre Robert De Niro si Martin Scorsese nu trebuie sa rateze nici The King of Comedy, o satira care are ca tema venerarea celebritatilor si cultura media din Statele Unite. De Niro joaca rolul lui Rupert Pupkin, un personaj pe care il detesti si il simpatezezi in acelasi timp. Pupkin este obsedat de prezentatorul unei emisiuni de noapte, pe care ajunge sa il rapeasca, crezand ca acesta il poate ajuta si pe el sa devina superstar.

Midnight Run (1988)

"Cursa de la miezul noptii" este un film de actiune cu mult umor, in care Robert De Niro joaca rolul unui vanator de recompense. Pentru a fi cat mai credibil, actorul a lucrat cu vanatori reali de recompense si cu ofiteri de politie. Charles Grodin, cel care detine rolul celui vanat, are o prestatie exceptionala si este savuros alaturi de De Niro in aceasta joaca de-a soarecele si pisica.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Robert De Niro, #filme , #filme