Caravana TIFF, gata de start. Traseul filmelor prin tara

Advertorial
Vineri, 19 August 2016, ora 13:30 8489 citiri

(P) Caravana Filmelor TIFF isi reia drumul prin tara, in aceasta vara, proiectand cateva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an in circa 15 orase.

Un proiect cu traditie, initiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, Caravana continua cu succes pentru al saptelea an, peste 33.000 de spectatori urmarind filmele in 2015.

Din iulie pana in septembrie, pe un ecran gonflabil urias, in aer liber, spectatorii se vor delecta cu povesti premiate in festivaluri si succese de casa din Romania, Ungaria, Franta, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia.

Primul oras de pe harta este Carei - intre 19 si 21 iulie, in Parcul Dendrologic vor rula trei filme din selectia Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Traseul Caravanei cuprinde si orase precum Baia Mare (22 - 26 iulie), Satu Mare (29 - 31 iulie), Arad (1-3 august), Timisoara (4 - 9 august), Alexandria (11-13 august), Oradea (12 - 14 august), Sfantu Gheorghe (16 - 18 august), Fagaras (19 - 21 august), Iasi (30 august - 1 septembrie), Galati (31 august - 1 septembrie), Constanta (2 - 4 septembrie), Targoviste (8 - 11 septembrie), Brasov, Piatra Neamt, Falticeni sau Suceava.

Comedii, thrillere, povesti emotionante premiate la Cannes, Berlin, Venetia, Locarno sau nominalizate la Oscar si Globul de Aur vor incanta publicul.

In programul Caravanei intra filme ca Son of Saul (r. Laszlo Nemes), distins cu Oscarul pentru Cel mai bun film strain si avandu-l in distributie pe actorul clujean Levente Molnar, multi-premiatul Carol (r. Todd Haynes), o poveste de dragoste dintre doua femei, jucate de Cate Blanchett si Rooney Mara, revelatia Room (r. Lenny Abrahamson), pentru care actrita Brie Larson a castigat Oscar si Globul de Aur, sau Trois souvenirs de ma jeunesse, un film de dragoste emotionant regizat de renumitul cineast francez Arnaud Desplechin.

The Wave este un disaster movie norvegian spectaculos, partial realizat in Romania, ca si Aventurile lui Nelly, un film de aventuri filmat langa Sibiu despre o adolescenta din Germania care-si petrece aici vacanta plina de peripetii.

Remainder (r. Omer Fast) aduce istoria bizara a unui barbat care incearca sa-si recompuna trecutul din fragmente de amintiri, dupa un accident, The Violin Teacher (r. Sergio Machado) este povestea unui profesor de muzica ce schimba destine in favela braziliana, iar Pele: Birth of a Legend recreeaza copilaria celebrului fotbalist. De neratat sunt si multi-premiatele Rams, Wild Tales sau La isla minima.

Caravana TIFF ii conecteaza pe spectatorii din tara, in special pe cei din orasele fara cinematografe, si la cele mai noi productii ale cineastilor romani: Ilegitim (r. Adrian Sitaru), Orizont (r. Marian Crisan), Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tanase), Dincolo de calea ferata (r. Catalin Mitulescu), Bucuresti Nonstop (r. Dan Chisu), Cinema, mon amour (r. Alexandru Belc).

Unul dintre cele mai asteptate filme ale toamnei, Caini (r. Bogdan Mirica), distins cu Trofeul Transilvania la TIFF si cu Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, va avea parte de o proiectie la Alexandria.

Intrarea la proiectii este libera.

Detalii: www.tiff.ro si www.facebook.com/caravanatiff.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News