Bucharest Art Week se apropie de start!

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 21:37 1772 citiri

Din 26 septembrie 2014, Bucurestiul va deveni pentru o saptamana gazda uneia dintre cele mai ample manifestari internationale de arta contemporana din Romania. Gandit pentru a atrage atentia publicului international asupra scenei autohtone artistice si pentru a crea un spatiu de dialog multicultural, Bucharest Art Week (BAW) isi propune sa aseze Romania pe harta europeana a tarilor unde astfel de evenimente reprezinta deja o traditie.

Bucharest Art Week debuteaza la Foisorul de Foc cu expozitia colectiva "Inner Fire, a Matter of Limits" / "Arderea interioara, o chestiune de limite", expozitie-concept curatoriata de Nona Serbanescu si care reuneste 29 de artisti. Expozitia se va deschide pe 26 septembrie cu un eveniment amplu desfasurat intre orele 17.00 si 22.00, marcat de un maraton-performance de sunet si muzica live semnat in full frame by Fierbinteanu.

Evenimentul va continua intreaga saptamana cu o serie de actiuni desfaruate in mai multe locatii din Bucuresti. Saptamana va culmina cu un closing party pe 4 octombrie la spatiul alternativ Dianei 4, eveniment care va insoti vernisajul "Ghost Host" al artistului Alex Baciu.

Ca o noutate in peisajul cultural-artistic romanesc, Bucharest Art Week debuteaza cu un program prietenos de tururi ghidate pentru toti cei care doresc o experienta plenara a vizitarii expozitiilor de arta, dar si a unor ateliere apartinand unora dintre cei mai prezenti artisti ai momentului. Din programul BAW nu vor lipsi nici seriile de dezbateri - artist talks.

Bucharest Art Week va cuprinde si o serie de manifestari si proiecte de arta contemporana desfasurate in spatiul public bucurestean.

Programul si lista completa a artistilor pot fi consultate pe site-ul oficial.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com