"Asuma, ajuta, adopta!" Vino la "Marsul pentru viata", in 27 de localitati!

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 09:59 1160 citiri
Foto: Asociatia Pro-Vita

Mai sunt doar cateva zile pana la inceperea manifestarilor denumite "Marsul pentru Viata", eveniment organizat in 27 de orase si comune de asociatii si fundatii civice crestine din Romania.

Live site

Ajuns la a treia editie nationala, cu o participare in crestere, "Marsul" are ca scop afirmarea si sprijinirea unor valori esentiale: dreptul la viata al tuturor persoanelor incepand din momentul conceptiei si familia ca temelie a unei societati prospere.

Tema din acest an a "Marsului pentru Viata", prezentata sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului, este "Iubeste-i pe amandoi! - Asuma, ajuta, adopta!". Manifestul este o invitatie la implicare in sprijinul femeilor insarcinate, care sunt constranse sa apeleze la avort din cauza indiferentei si a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiati.

Aceasta adevarata forma de violenta impotriva femeilor care poarta o sarcina neasteptata nu trebuie sa ne mai lase indiferenti. De aceea, sunt asteptati la mars "toti cei care cred ca dreptul la viata este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea si compasiunea fata de o mama si copilul ei reprezinta cea mai nobila forma de implicare civica."

Societatea trebuie sa faca astfel incat un copil sa nu fie perceput ca un obstacol in calea implinirii unei femei, a bunastarii ei ori a realizarii profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie il aduce societatii, iar aceasta este datoare cu intreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii considera ca femeile merita sa fie sprijinite personal, dar si pe plan social si politic prin promovarea unor legi care sa usureze situatia financiara dificila, sa faciliteze adoptia si sa faca accesibila consilierea in sarcina nedorita.

In acest sens, astazi a fost depusa la principalele institutii ale statului o petitie, semnata de peste 70 de organizatii non-guvernamentale.

Prin petitie se solicita adoptarea unei legislatii favorabile vietii si familiei si a unor programe de educatie coerente, in contextul in care Romania continua sa aiba una din cele mai ridicate rate ale avortului dintre toate tarile Uniunii Europene si sufera o degradare accentuata a importantei familiei.

Pana in acest moment, 24 de orase si 3 sate din Romania si-au anuntat participarea la "Marsul pentru Viata". Evenimentul incepe in 22 martie la Cluj-Napoca si Falticeni, continua in 23 martie la Alba-Iulia, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Caracal, Constanta, Deva, Iasi, Onesti, Oradea, Pitesti, Satu Mare, Slatina, Suceava, Targoviste, Timisoara, Tg. Mures, Tulcea; in 24 martie se organizeaza in Craiova, Sf. Gheorghe si satele Adaseni si Tudor Vladimirescu (jud. Botosani), pentru a se incheia in 25 martie, de ziua Bunei Vestiri, la Zoitani (Botosani).

In unele orase (Arad, Iasi) manifestarile sunt mai complexe si se intind chiar pe durata a 2-3 zile.

Cu fiecare editie, "Marsul pentru viata" din Romania este tot mai aproape de traditia evenimentelor similare din mari orase ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles, San Francisco, Toronto si Budapesta.

Pentru mai multe informatii - cum ar fi Manifestul, traseele, programele complete si datele de contact ale colectivelor locale de organizare, va rugam sa accesati pagina de internet www.marsulpentruviata.ro.

Despre Asociatia Pro-Vita

"Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti" este o organizatie non-profit dedicata protejarii vietii umane incepand de la conceptie si promovarii valorilor familiei, prin educatie eficienta, actiune civica si legislatie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com