Momente miraculoase în care animalele au salvat viața oamenilor VIDEO

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 03:30
7249 citiri
Momente miraculoase în care animalele au salvat viața oamenilor VIDEO
Animalele, cele mai bune prietene ale omului FOTO Unsplash

Se spune despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor, dar același lucru este valabil inclusiv în cazul animalelor sălbatice în situații limită, când acestea sar în ajutorul nostru și chiar ajung să ne salveze viața.

Sunt momente ce pot fi catalogate drept miracole, la care nimeni nu se aștepta, adevărate dovezi că între om și animal există o legătură peste capacitatea noastră de înțelegere.

Delfinii care au salvat un bărbat de colții unui rechin

Adam Walker, un înotător profesionist, a fost salvat de 10 delfini, care au făcut cerc în jurul lui și l-au acompaniat peste o oră, fiind amenințat de colții unui rechin ce îi dădea târcoale.

Mai exact, un rechin alb a apărut sub el, în apă, în timp ce înota la un eveniment organizat de un ONG, cu scopul de a strânge bani pentru conservarea balenelor și delfinilor. 10 delfini au apărut de nicăieri și nu l-au lăsat pe rechin să se apropie de Adam. L-au însoțit mai bine de o oră, până când rechinul s-a pierdut în larg.

Lulu, porcul care a salvat o femeie ce a făcut atac de cord

Jo Ann Altsman a suferit un atac de cord în propria casă, unde era singură. Singurul suflet din preajmă a fost Lulu, porcul ei, un animal incredibil de inteligent și de perspicace, contrar credințelor noastre.

Animalul a încercat, inițial, să o ajute pe Ann să se ridice, dar când a văzut că pur și simplu nu reușește să se pună pe picioare și-a dat seama că ceva este în neregulă. Astfel, a fugit pe stradă și a început să scoată niște sunete înfiorătoare.

Un șofer, șocat de zgomotele scoase de Lulu, s-a oprit să vadă ce este în neregulă cu ea. Porcul l-a condus pe bărbat până la Ann, iar acesta a sunat la salvare.

Medicii au declarat că, dacă ajungeau cu doar 15 minute mai târziu, nu i-ar mai fi putut salva viața femeii.

Pit bull-ul care a salvat o familie din flăcări

Era o noapte normală pentru o familie din California, până când apartamentul lor a fost cuprins de un incendiu. Sasha, câinele lor, a fost prima care a simțit incendiul, astfel că a început să latre cât de tare a putut pentru a-i trezi.

După ce Nana Chai, mama, s-a trezit, câinele s-a dus în dormitorul bebelușului, l-a apucat de pampers și a început să îl tragă din pat.

Oamenii consideră această rasă ca fiind agresivă, însă adevărul este că sunt foarte loiali și sunt bone extraordinare, fiind foarte blânzi cu copiii.

Leul de mare care a salvat un adolescent ce voia să se sinucidă

Kevin Hindes, un tânăr în vârstă de 19 ani, diagnosticat cu o boală mintală, a încercat să își curme viața sărind de pe Golden Gate Bridge, din San Francisco.

A supraviețuit impactului, dar a suferit răni grave. Acesta a povestit, după ce a reușit să iasă din apa înghețată, că a simțit o creatură în apă, sub el, care a încercat să îl mențină la suprafață și să îl ajute să înoate. Ulterior, a aflat ulterior de la un martor că a fost vorba despre un leu de mare.

Kevin Hines călătorește acum prin lume și vorbește despre sănătatea mintală și despre prevenirea sinuciderii, potrivit onegreenplanet.org.

Leii care au salvat o fetiță răpită

Leii sunt, în mod normal, animale fioroase, gata să își vâneze prada. Totuși, au făcut o excepție pentru o fetiță de 12 ani, din Etiopia, care fusese răpită de un grup de patru bărbați.

Poliția fusese deja alertată și era pe urmele răpitorilor. Totuși, aveau un avans considerabil. Asta până când au dat de un grup de lei. Fugind mâncând pământul, au lăsat copila în urmă. Surprinzător, nu a devenit masa de prânz a leilor, ci au rămas în preajma ei până la sosirea autorităților, iar apoi au plecat pașnici.

”Au stat de pază până când am găsit-o, iar apoi au lăsat-o ca pe un cadou și s-au întors în pădure”, a declarat unul dintre polițiști, potrivit sursei citate.

Experții consideră că o posibilă explicație pentru comportamentul total anormal al leilor ar fi că strigătele de ajutor ale fetei au sunat ca cele ale unui pui de leu.

O pisică a salvat o femeie care a făcut infarct

Claire Nelson s-a trezit într-o dimineață cu un sentiment ciudat. Nu se simțea bine și parcă ceva era în neregulă. Totuși, a decis să ignore și să își facă rutina zilnică.

Totuși, un alt lucru ciudat s-a întâmplat. Pisica ei, Rusty, a început să se comporte nebunește. Sărea pe ea, miorlăia, ceea ce nu se mai întâmplase niciodată. Acest episod a făcut-o să hotărască că este timpul să meargă la medic. A pornit spre cabinetul acestuia, dar nu a ajuns deoarece a făcut un infarct în stația de autobuz.

Claire este convinsă că pisica Rusty și-a dat seama că este ceva în neregulă și că a încercat să o avertizeze. A adăugat că cel mai bun lucru pe care l-a făcut vreodată a fost să îl adopte pe Rusty.

”Am crezut că îi salvam viața. S-a dovedit că ea a salvat-o pe a mea”, a spus Claire.

Amenda uriașă primită de un bărbat care a vrut să abandoneze trei căței pe un teren viran
Amenda uriașă primită de un bărbat care a vrut să abandoneze trei căței pe un teren viran
A vrut să abandoneze trei căței pe un câmp și s-a ales cu o amendă uriașă. Un bărbat din comuna vrânceană Pufeşti va scoate din buzunar nu mai puțin de 12.000 de lei după ce a fost...
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
#animale, #salvat, #viata, #oameni , #stiri timp liber