Am supravietuit. Amintirile unei foste detinute de la Auschwitz

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 15:12
3326 citiri
Am supravietuit. Amintirile unei foste detinute de la Auschwitz
foto: Meteor Press

Targul International de Carte Gaudeamus isi va deschide portile miercuri, 18 noiembrie 2015 si se va derula pe o perioada de cinci zile, pana duminica, 22 noiembrie.

In cadrul targului, editura Meteor Press va organiza trei evenimente de lansare, care vor avea loc in aceasta perioada la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.0:

  • Joi, 19 noiembrie 2015, ora 17.00 - stand Meteor Press, nivelul 0.0 - Lasari Beria, tatal meu. In inima puterii staliniste de Sergo Beria si Instrumentele terorii lui Stalin. CEKA - OGPU - NKVD - KGB de Rupert Butler.

"Tatal meu, Beria. In inima puterii staliniste" este o excelenta biografie a lui Lavrenti Beria - multa vreme mana dreapta a lui Stalin, temutul comisar al poporului pentru afaceri interne in perioada 1938 - 1953 -, al carei autor este fiul sau, contine cele mai interesante revelatii despre mentalitatea conducatorilor sovietici. Asemenea unui "nas" mafiot, Stalin are grija sa-si compromita complicii intr-o maniera sistematica, iar orice incercare de a scapa de aceasta indatorire de a ucide, in mod colectiv sau individual, ii trezeste suspiciuni si dorinta de razbunare.

Povestea lui Sergo Beria este insa si o marturie extraordinara despre razboi, asa cum l-a trait fiul unui membru al nomenclaturii, si despre felul in care acesta vedea relatiile cu aliatii occidentali.

Plasand metodele brutale ale lui Stalin intr-un context istoric mai larg, "Instrumentele terorii lui Stalin. CECA - OGPU - NKVD - KGB, intre 1917 si 1991", volum scris de Rupert Butler, incepe prin a descrie masurile violente ale serviciilor secrete ale statului la care au recurs tarii despotici inca de pe vremea lui Ivan cel Groaznic. Autorul examineaza apoi CEKA, prima organizatie postrevolutionara, acuzata de combaterea contrarevolutiei, ale carei metode au fost atat de nemiloase, incat guvernul bolsevic a desfiintat-o in anul 1922.

  • Vineri, 19 noiembrie 2014, ora 18.00 - stand Meteor Press, nivelul 0.0- Lansare Am supravietuit. Amintirile unei foste detinute de la Auschwitz de Yvone Redgis - Klug.

In volumul "Am supravietuit. Amintirile unei foste detinute de la Auschwitz" sunt evocate intr-un mod inedit amintirile din perioada deportarii ale Yvonnei Redgis-Klug la Birkenau cu convoiul din 30 iunie 1944. Din momentul eliberarii din lagarul de la Auschwitz, chiar de Armata Rosie, s-a apucat sa scrie aceste exceptionale pagini, pe cand se afla inca in Polonia, la Katowice, asteptandu-si repatrierea in Franta.

Nascuta la Paris din tata american si mama frantuzoaica, Yvonne Redgis avea asadar dubla cetatenie, franceza si americana. Refugiata, in momentul dezastrului, in casa ei de pe Coasta de Azur, s-a casatorit in septembrie 1940, dupa care a intrat in Rezistenta. Arestata in octombrie 1943, a fost transferata la Drancy, apoi intr-unul dintre lagarele pariziene, Austerlitz, unde soseau piesele de mobilier si obiectele luate din apartamentele evreilor. Dupa mai multe luni petrecute acolo, a fost trimisa inapoi la Drancy si, de acolo, a fost deportata la Auschwitz - Birkenau. A reusit sa supravietuiasca pana la eliberare si a fost repatriata la Paris.

Editura a pregatit pentru acest targ inclusiv oferte si reduceri cuprinse intre 20 si 90 la suta.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#targ carte lansari edituri, #lansare carte Meteor Press , #stiri timp liber