"Actori de pus in rama": Artistii de la Nottara "interpreteaza" lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta

Comunicat de presa
Luni, 11 Mai 2020, ora 11:54
15713 citiri
"Actori de pus in rama": Artistii de la Nottara "interpreteaza" lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta

Muzeul National de Arta al Romaniei si Teatrul Nottara anunta demararea campaniei "Actori de pus in rama". In aceste vremuri dificile pentru lumea culturala, cele doua institutii au gasit o modalitate inedita de a colabora, pentru a aduce arta mai aproape de oameni.

Campania, care va avea loc in mediul online din 11 mai 2020, consta in "interpretarea" unor lucrari din patrimoniul MNAR de catre actorii Teatrului Nottara.

Astfel, in fiecare zi de luni, pe paginile de Facebook ale celor doua institutii vor fi postate imagini in care opera de arta este alaturata versiunii pe care actorii o realizeaza, intrand in pielea personajului din tablou.

Conceptul campaniei este inspirat de provocarile lansate de marile muzee ale lumii in aceasta perioada, incurajand publicul sa recreeze opere de arta in moduri cat mai creative, folosind resursele pe care le au la dispozitie acasa.

MNAR a facut o astfel de invitatie catre public pe 15 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Artei.

Colaborarea dintre MNAR si Teatrul Nottara inseamna, insa, mai mult decat un mod jucaus de a privi cu atentie o opera de arta pentru a vedea cat de asemanatoare sau de originala este versiunea propusa de actor.

Tot in cadrul campaniei vor fi realizate scurte materiale video in care actorul "pus in rama" povesteste despre lucrarea pe care a reinterpretat-o, pe baza informatiilor de specialitate primite de la MNAR.

Astfel, intalnirea dintre muzeu si teatru devine cu atat mai valoroasa pentru iubitorii de cultura, care se vor putea bucura atat sa descopere lucruri noi despre o opera de arta, cat si de faptul ca acestea le sunt oferite in interpretarea unui actor.

Pictura aleasa pentru lansarea campaniei este Buchetiera de Mihail Lapaty (1816-1860), iar Ioana Calota este "actrita de pus in rama" cu aceasta ocazie.

Povestea acestui tablou o veti auzi tot de la ea, intr-un clip de 3 minute in care aflam mai multe despre printesa Maria Cantacuzino, chipul ei fiind folosit de artist in aceasta alegorie.

Urmariti paginile de Facebook ale Muzeului Nationale de Arta al Romaniei si Teatrului Nottara pentru a va bucura de arta, in doua dintre formele ei.

Ambele institutii au folosit intens mediul online in aceasta perioada pentru a-si pastra publicul aproape, iar campania "Actor de pus in rama" este doar una dintre initiativele care i-au bucurat pe cei care le-au trecut pragurile virtuale in acest timp.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Teatrul Nottara eveniment online, #Muzeul National Arta , #teatre