Acestea sunt dimensiunile minime ale capturilor din Delta Dunarii

Comunicat de presa
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 17:40
26024 citiri
Acestea sunt dimensiunile minime ale capturilor din Delta Dunarii

Tara noastra frumoasa si pitoreasca ofera oportunitati excelente de pescuit in Delta Dunarii: numeroase iazuri, rauri, lacuri si balti, cu o mare diversitate de specii de pesti. Prin urmare, romanii au la indemana o multime de alternative pentru a se bucura de pescuitul sportiv sau recreativ, timp in care pot admira frumusetea tarii noastre.

Romanii care practica pescuitul sportiv sunt interesati sa stie dimensiunile minime in cm, ale celor mai populare specii de pesti din Delta Dunarii.

Pentru asta reprezentantii de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, le-au reamintit dimensiunile minime individuale in cm, la diferite specii de pesti, care le-ar fi de folos, in cazul in care le-au uitat. Ele au fost stabilite prin Ordinul nr. 342/2008 si trebuie respectate:

  • * 12 cm pentru Biban (Perca fluviatilis), Oblete (Alburnus alburnus), Stavrid (Trachurus mediteraneus)
  • * 15 cm pentru Babusca (Rutilus rutilus), Batca (Blicca bjioerkna), Caras (Carassius auratus), Rosioara (Scardinus erythrophtalmus), Rizeafca (Alosa caspio)
  • * 25 cm pentru Chefal (Mugil sp.), Morunas (Vimba vimba), Platica (Abramis brama), Lin (Tinca tinca)
  • * 20 cm pentru Sabita (Pelecus cultratus)
  • * 22 cm pentru Scrumbie de Dunare (Alosa pontica)
  • * 27 cm pentru Mreana (Barbus barbus)
  • * 30 cm pentru Avat (Aspius aspius), Vaduvita (Leuciscus idus)
  • * 35 cm pentru Crap (Cyprinus carpio)
  • * 40 cm pentru Salau (Stizostedion lucioperca), Stiuca (Esox lucius)
  • * 50 cm pentru Somn (Silurus glanis).
  • Dimensiunea in cm, la fiecare specie, se afla masurand distanta cuprinsa intre botul pestelui si baza inotatoarei codale.

    Pescarii se pot bucura de pescuit in orice anotimp, respectand desigur regulile, perioada de prohibitie. Pescuitul este un hobby grozav pentru ei, care ii face foarte fericiti. Ei urmaresc capturi mari la toate speciile de pesti, insa trebuie sa respecte si regulile de mai sus.

    In Delta Dunarii pescarii au posibilitatea de a prinde tot felul de specii, care exista in aceste ape. Dupa canicula din perioada verii, se pare ca acest sezon de toamna la pescuit arata mai bine, in ceea ce priveste sansele de a prinde capturi remarcabile. Daca dimensiunile pestilor sunt mai mici decat cele stabilite, pestii trebuie eliberati inapoi in apa.

    Experientele lor de la pescuit sunt intotdeauna interesante, mai ales pentru simplu fapt ca atunci cand le asculti iti dai seama imediat ca acesti pescari au avut cele mai bune momente si cele mai bune capturi. Asta fac pescarii in general, se lauda si fac o intreaga poveste din fiecare experienta, in care mai adauga si ceva din imaginatia lor bogata, genul de detalii cu efect autentic care marcheaza o adevarata istorie. Pescarii sunt genul de povestitori comici sau dramatici, care infloresc tot ce traiesc in aventurile lor la pescuit.

    Cand vine vorba despre pescuit, cei pasionati cu adevarat de hobby-ul preferat, fac totul pentru a avea scule performante, lansete abia aparute pe piata. Tehnologia a avansat in ultimii ani si asta se vede si in domeniul lansetelor. Cei ahtiati dupa pescuitul sportiv sunt interesati si de lansete telescopice, care sunt echilibrate si armonioase si ii ajuta la aiba succes la pescuit.

    Una din cele mai importante componente ale echipamentului de pescuit este si mulineta. Aceste produse sunt de mai multe tipuri, insa cele mai preferate raman cu siguranta mulinetele de marca, cum sunt produsele Shimano, Kastking, Penn, Daiwa, care apar in top 10 cele mai bune mulinete din 2020.

    Pentru a te convinge de caracteristicile si performantele acestor produse, vezi oferta de mulinete Shimano pe www.TotalFishing.ro. Acestea sunt puternice, rezistente si robuste, perfecte pentru pescuitul sportiv.

    Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
    Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
    Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
    Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
    Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
    Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
    #pescuit, #Delta Dunarii, #ustensile pescuit , #stiri timp liber