Warren Beaty a scăpat de o acuzație de viol

Luni, 18 Decembrie 2023, ora 09:06
1628 citiri
Warren Beaty a scăpat de o acuzație de viol
Warren Beaty a fost absolvit de un judecător de o acuzație de viol

Un judecător din Los Angeles a respins un proces în care actorul Warren Beatty era acuzat că a constrâns o adolescentă să facă sex în 1973, conform The Guadian.

Kristina Hirsch a intentat un proces împotriva actorului în noiembrie 2022, susţinând că Beatty a constrâns-o să facă sex în 1973, când el avea 35 de ani, iar ea 14 şi 15 ani.

Procesul nu l-a menţionat pe Beatty, acum în vârstă de 86 de ani, dar a făcut referire în mod clar la el. Pârâtul a fost menţionat ca fiind "un actor şi producător renumit şi bine-cunoscut", care a fost nominalizat la Oscar pentru rolul lui Clyde din filmul "Bonnie and Clyde" din 1967.

Procesul a fost intentat în temeiul unei legi din California care a deschis o "fereastră de revenire" de trei ani pentru plângerile de abuz sexual asupra copiilor care ar fi fost respinse de statutul de prescripţie. Fereastra s-a închis la 1 ianuarie 2023.

Hirsch a susţinut că l-a întâlnit pe Beatty pe un platou de filmare în 1973, unde acesta i-a acordat "o atenţie nejustificată", a invitat-o la hotelul său şi a făcut numeroase comentarii despre virginitatea ei.

Potrivit procesului, acuzatul "şi-a folosit poziţia şi statutul de adult şi de star de cinema de la Hollywood pentru a forţa contactul sexual cu reclamanta în mai multe rânduri, inclusiv sex oral, sex simulat şi, în cele din urmă, raport sexual forţat cu copilul minor".

Procesul susţine că Hirsch a fost "iniţial încântată" de atenţia pârâtului şi a crezut că se află într-o relaţie romantică cu acesta.

Vineri, judecătorul Edward B. Moreton Jr. de la Curtea Superioară din Beverly Hills a respins cauza cu prejudicii, ceea ce înseamnă că aceasta nu poate fi depusă din nou.

Moreton a precizat că Beatty nu a fost notificat cu plângerea.

Hirsch a intentat un proces cerând despăgubiri pentru agresiune sexuală, după ce a susţinut că i-au fost provocate suferinţe psihologice şi emoţionale şi "probleme de încredere şi control", ca urmare a presupuselor abuzuri.

Iniţial, Hirsch fusese reprezentată de Michael Reck şi Michael Finnegan de la firma de avocatură Jeff Anderson & Associates, dar aceştia s-au retras din caz în luna august.

Moreton a precizat că Hirsch nu a depus documente de gestionare a cazului şi că se reprezenta singură, după ce nu a reuşit să găsească un alt avocat.

Beatty nu a făcut încă nicio declaraţie cu privire la proces.

Laurențiu Reghecampf, urmărit penal, reacționează: ”Eu mă ocup de așa ceva? Victima sunt eu, nu ea!”
Laurențiu Reghecampf, urmărit penal, reacționează: ”Eu mă ocup de așa ceva? Victima sunt eu, nu ea!”
Impresara Anamaria Prodan și antrenorul Laurențiu Reghecampf și-au împărțit pumni în plină stradă în septembrie 2022, iar războiul dintre ei e departe de a fi încheiat. În urma...
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
#Warren Beatty, #viol, #acuzatie, #proces , #stiri vedete