Drum gratis cu mașina din Suceava până în Thassos. "Traseu de 1.100 de kilometri cu o încărcătură de 2.800 de kilograme"

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 12:17
29179 citiri
Drum gratis cu mașina din Suceava până în Thassos. "Traseu de 1.100 de kilometri cu o încărcătură de 2.800 de kilograme"
Mașina electrică folosită de familia din Suceava pentru călătoria în Thassos FOTO Facebook/ Forum Thassos

După ce în urmă cu o lună, un român a relatat experiența călătoriei până în Grecia cu o Dacia Spring, și alți români se încumetă să parcurgă distanța cu o mașină electrică, atrași de costurile infime ale cheltuielilor cu drumul.

Este cazul unei familii care a mers gratis din Suceava până în Thassos cu o mașină electrică.

Proprietarul autoturismului a relatat într-o postare pe Facebook, pe grupul Forum Thassos care a fost traseul și locurile în care a încărcat mașina:

"Eu sunt proprietarul și conducătorul autoturismului electric care a parcurs traseul Suceava- Thassos, cu o încărcătură de 2.800 kg (2 adulți, 3 copii, portbagaj suplimentar deasupra de 670 l plin, portbagaj mașinii de 540 l plin), fără niciun cost pe încărcări.

Am parcurs acest traseu de 1.100 kilometri (până la destinația finală Thassos Scala Potamia) fără nici o problemă, asemănător cu un autoturism pe combustil fosil.

Traseul meu a început din Suceava cu mașina încărcată 100%.

1. Prima încărcare - Kaufland Focșani de 50 kw (60 min)

2. LIDL Giurgiu, 42 kw (53 min)

3. Stara Zagora, 45 kw (40 min).

Între Giurgiu și Stara Zagora ne-am odihnit la un resort din Veliko (Bulgaria) unde atât noi cât și copiii ne-am relaxat și am profitat de toate facilitățile complexului, precizez că am vizitat cu mașina și toată stațiunea Veliko.

Viteză medie de deplasare a fost de 90-100 km/h în România și Bulgaria, iar în Grecia de 115-120 km/h.

Consumul mediu al autoturismului a fost de 19,5 kw/100km, iar timpul efectiv de condus + încărcări a fost de 17 ore, pentru traseul Suceava Nord - Thassos (Scala Potamia).

Răspund la acest mesaj pentru tot cei interesați de traseu și pentru cei care mi-au cerut toate detaliile despre el.

Cu un traseu bine stabilit poți ajunge la destinație fără dificultate și cu costuri 0", a scris românul pe Facebook.

Păreri contra mașinilor electrice la drum lung

Mai mulți comentatori s-au exprimat la mesaje critic la adresa postării suceveanului:

"Nu știu de ce toți posesorii de mașini electrice au același comportament că vegetarienii/veganii, adică încearcă să convingă pe toată lumea că varianta lor este una bună și sustenabilă când e dovedit că nu e așa și nu se va aplica niciodată pe scară largă. Mie personal îmi place libertatea, în special cea de mișcare și asta se traduce în a pleca la orice ora vreau sau am nevoie, fără să fiu dependentă de vreo priză (fie ea și "gratis") sau o limita de kilometri și fără să plătesc pe o mașină cât aș plăti pentru o casă pentru că, în principiu, mașina trebuie să muncească pentru mine nu invers.

Dar ma scuzați, e doar părerea mea de șofer care ajunge din București în Thassos in 10-11 ore (să-mi fie iertat, pe autostrăzi o mai ciupesc un pic) și fac doar două opriri pe drum, in scopul de a-mi întinde oasele și de a bea două cafele. Dar, dacă va veni momentul pentru o electrică, clar merg pe Mercedes"

"Doar pentru ca ai dat o căruță de bani pe mașina aia nu înseamnă ca e visul oricui."

"Costuri 0? Vreau să punctez că ați consumat 3 cicluri de reîncărcare, deci nu chiar 0. Costul estimativ, undeva intre 15€ (6k cicluri, baterie de la 70% la 20%) și 150€(1k cicluri, baterie de la 100% la 20%). Pt. calcul preț estimativ baterie 30k€ cu tot cu manoperă. Oricum calculul de mai sus nu are relevanță pt. că oricum bateria va tine aprox. 200k km indiferent de daca e încărcată până la 70% sau 100% - oricum mașina se va schimba între timp. O mașină faină, să o stăpâniți sănătoși și vacanță plăcută."

"Cu o așa încărcătură de bagaje... Aș fi curios la ce etaj a fost cazarea, dacă a rezistat dușumeaua și cam cât a durat căratul celor aproape 3 tone cu oameni cu tot în camera. E o glumă calculul greutății bagajelor, volum litri /portbagaj nu este egal cu greutate în kg, bănuiesc că nu au fost carate focoase nucleare, plumb.

Cu media de viteză de 90-100km / ora... Înseamnă că fost f norocoși, niciun semafor, nicio barieră, Mihai Leu ar fi invidios să facă Suceava-Thassos în 17 ore cu tot cu încărcare peste 2 ore jumate, drumul cu ferry +drumul limenas skala potamia."

"Din 17 ore, 2:23 ore le-ați pierdut cu încărcarea și pun pariu că nu au fost singurele opriri, dar să spunem că ar fi singurele. Dacă mai punem și timpul petrecut în două vămi, minim 1 ora, mai rămân, aproximativ, 13:30 ore.

Distanța Suceava-Thassos ați spus că e de 1100 km, cu toate că mă îndoiesc tare mult (că pot argumenta). Viteza medie ar trebui să fie peste 100km/h ca să va încadrați în timpul rămas de 13:30.

Acum să va spun caz concret: de 5 ani fac drumul Galați-Vatra Dornei, de câte 2 ori pe an, și mai puțin de 6:30 ore nu am făcut, mergând ca nebunul. Chiar dacă nu ați trecut prin Galați, ci doar pe lângă, diferența de km nu e mare. Dacă scadeti cele 6:30 ore din cele 13:30, rămân 7 ore că dumneavoastră să parcurgeți distanță Focșani-Thassos cu o mașină electrică, încărcată la limita de greutate maxim admisă.Felicitări pentru reușită, Shumacher e pistol cu apă!:)."

Păreri pro

"E o experiență foarte tare, felicitări! Dacă ai o mașînă electrică de ce să nu încerci și un drum mai lung? În plus pare un experiment reușit. O reacție decentă nu poate fi decât una in care oamenii va felicita, va urează concediu plăcut și va mulțumesc că ați împărtășit experiență cu noi."

"Felicitări pentru experiența, pentru faptul că ați reușit să parcurgeți un astfel de drum cu mașina electrică!

Ignorați cârcotașii, ei sunt mulți și mulți dintre ei nu își permit o mașina nouă chiar dacă această consumă benzină/ motorină. Nu înțeleg de unde atât de multă răutate.

Fiecare este răspunzător pentru el pentru deciziile pe care le ia și își asumă cheltuielile avute cu o mașina.

Să ne luăm iar telefoane cu butoane. Să nu mai folosim cuptor și plită electrice, înapoi pe gaz toți cei care au fiindcă electric nu e bun și lista ar putea continuă."

"Felicitări! În august și noi urmează sa plecam în Halkidiki tot cu un id 4."

"Bravo. Foarte tare. Și eu cochetez cu ideea de electrică. Tocmai mi-am pus panouri solare. Vreo 12kw și cred că așa e cel mai avantajos. Să încarci gratis de la soare când ai mașină electrică. Acum să văd cum fac rost de bani pt mașină".

"Foarte tare, îmi surâd ideile de electric trip și tot ce tine de asta, următoarea mașina sigur va fi electrică, sunt curios la modelul ID4 cât influențează AC-ul consumul."

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
#vw electric drum grecia, #vacanta grecia, #drum, #masina electrica, #costuri, #Gratis, #incarcare masina electrica, #traseu , #stiri vacanta