Vremea în weekend. Unde se așteaptă ploi torențiale

Sambata, 20 August 2022, ora 08:05
7963 citiri
Vremea în weekend. Unde se așteaptă ploi torențiale
În unele zone ale țării va ploua torențial FOTO Pixabay

Meteorologii ne anunță că nu scăpăm prea curând de căldura sufocantă din ultimele zile, însă canicula va fi temperată pe alocuri de ploi, unele dintre ele puternice și zgomotoase.

Temperaturile se vor situa între 27 de grade Celsius în Bucovina şi 37 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în țară

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, în Dobrogea şi Bărăgan, soarele va străluci puternic și atmosfera va deveni sufocantă. Sunt posibile, în schimb, averse în zona litoralului spre după-amiază.

Și în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi cald, iar temperaturile vor ajunge la 33 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi frumoasă, cu temperaturi de la 27 la 31 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, în schimb, crește treptat instabilitatea, iar după-amiază va ploua puternic, cu cantităţi însemnate de apă. În zona Maramureşului, maximele ajung la 34...35 de grade Celsius.

În Banat, temperaturile scad chiar şi 10 grade faţă de ieri. În Crișana tot se vor atinge 32 de grade. Și aici după orele prânzului După-amiază se înnorează şi va ploua torenţial, iar în zona montană se vor strânge peste 30...50 de litri de apă pe metru pătrat.

În zona Transilvaniei, maximele vor ajunge de la 30 de grade în depresiuni până la 33...34 de grade pe partea vestică. Și aici sunt de așteptat averse abundente şi zgomotoaste.

În Oltenia temperaturile ajung la 34 de grade şi căldura devine sufocantă. După-amiază se adună norii şi o să vină câteva reprize de ploi torenţiale, cu tunete, fulgere, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, mai scrie site-ul stirileprotv.ro.

În Lunca Dunării va fi caniculă, se vor atinge 37 de grade şi vom resimţi stresul termic foarte pronunţat.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Bucureşti, va fi foarte cald. Se vor înregistra 34 de grade Celsius la umbră şi un aer foarte greu de respirat după prânz. Noaptea, însă, temperatura va coborî până la 20 de grade.

La munte instabilitatea creşte treptat. După-amiază şi la noapte, îndeosebi în masivele vestice şi sud-vestice apar averse abundente şi fenomene meteo severe. Cantităţile de apă vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat.

Pe litoral vremea se menţine caldă şi nu scăpăm de disconfortul termic ridicat. Temperaturile ating 30 de grade pe plajă şi 26 de grade în apă, briza va fi activă, iar după-amiază vor fi ceva înnorări şi cresc şansele de ploaie, mai scrie sursa citată.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#vremea weekend, #prognoza meteo, #meteo weekend, #vremea litoral , #vremea