Cum va fi vremea săptămâna aceasta: Zonele în care temperaturile urcă la 29 de grade

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 10:27
3069 citiri
Cum va fi vremea săptămâna aceasta: Zonele în care temperaturile urcă la 29 de grade
Vremea va fi caldă în această săptămână FOTO Pixabay

Vremea va fi caldă în această săptămână, iar temperaturile maximee vor ajunge la 29-30 de grade Celsius.

Luni sunt prognozate 29 de grade în București, dar va fi destul de cald la nivelul întregii țări, chiar mai cald decât ar fi normal în această perioadă. Totuși, vremea va fi instabilă.

Instabilitatea atmosferică va începe din vestul, nord-vestul țării și va cuprinde treptat toată jumătatea vestică, dar datorită unui val de aer cald care este deja în țara noastră, vom avea maxime de până la 28-29 de grade până spre sfârșitul acestei săptămâni.

Așadar, încheiem luna septembrie și posibil să începem luna octombrie cu temperaturi de vară cel puțin în anumite zone ale țării.

Astăzi va ploua pe arii extinse în jumătatea vestică a țării, însă și în zilele următoare va ploua destul de mult în majoritatea regiunilor.

Luni meteorologii prognozează acumulări de apă de până la 15-20 de litri pe metru pătrat în jumătatea vestică, iar aceste averse, pe alocuri, vor fi însoțite de descărcări electrice.

21 de grade este maxima de la Sibiu și Cluj-Napoca, 20 de grade Oradea, 18 în Baia Mare.

Va fi ceva mai cald în zona Moldovei, 24 de grade Bacău și Iași, iar în Capitală o maximă de 29 de grade se va înregistra astăzi la amiază, însă cerul va fi mai mult acoperit.

La noapte vor fi condiții de ploaie, au anunțat specialiștii, iar valorile termice coboară până la o minimă de 13 grade, ușor mai ridicată față de nopțile trecute.

Marţi şi miercuri vor fi 27 de grade în București, însă mâine pe parcursul zilei vor fi posibile averse și descărcări electrice la munte.

Vântul va sufla cu putere pe crestele munţilor.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#Vreme, #prognoza meteo, #temperaturi, #octombrie , #prognoza meteo
Comentarii