Vopsirea părului acasă: ce pași trebuie să urmezi și cum să păstrezi culoarea timp îndelungat în păr

Advertorial
Vineri, 26 August 2022, ora 16:56
8942 citiri
Vopsirea părului acasă: ce pași trebuie să urmezi și cum să păstrezi culoarea timp îndelungat în păr
FOTO: freepik.com

Procesul de vopsire a părului acasă nu este unul dificil, dacă ai puțină îndemânare și folosești produse de calitate, adecvate tipului tău de păr. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru vopsirea părului acasă și cum poți menține culoarea intensă a părului timp îndelungat.

1. Pregătirea vopselei de păr

Există pe piață o varietate de branduri de vopsea de par profesionala, atât sub formă de kituri, cât și tuburi separate pentru vopsea și oxidant de păr. Dacă alegi să cumperi cea de-a doua variantă, nu uita să folosești un oxidant potrivit tipului tău de păr. Acesta este important în procesul de vopsire deoarece deschide cuticula firului de păr, permițând culorii să pătrundă în profunzime. Dacă ai părul fin și subțire este indicat să alegi un antioxidant mai mic, de 3% sau 6%, iar dacă firele tale de păr sunt groase și puternice, poți să folosești un antioxidant mai mare, de 9% sau 12%,în cazul în care ai nevoie să îți deschizi culoarea părului între 3 și 8 nivele.

2. Nu uita de testul pentru alergie

Indiferent că te-ai mai vopsit în trecut sau nu, este foarte important să nu sari peste acest pas. Testul pentru a vedea dacă ai reacții alergice neplăcute la ingredientele din vopsea se face astfel: aplică o cantitate mică de vopsea pe piele, în spatele urechii, și așteaptă 48 de ore. În această perioadă urmărește reacțiile corpului tău. Dacă nu apar senzații de arsură, roșeață, inflamație sau mâncărime, poți să continui cu vopsirea părului acasă.

3. Pregătirea și vopsirea părului

Înainte de a aplica vopseaua pe păr, trebuie să te asiguri că ai părul curat, fără reziduuri de produse de styling. Ideal este să îl speli cu o zi sau două înainte să îl vopsești.

Pentru aplicarea vopselei pe păr, separă părul în părți egale și aplică, pe rând, vopsea pe fiecare șuviță. Nu uita că vopseaua se aplică întotdeauna de la ceafă spre creștet, iar cantitatea de vopsea trebuie să fie egală pe fiecare șuviță.

Pentru aplicarea vopselei poți să folosești mănuși și un prosop pe care să îl așezi pe umeri pentru a evita să te pătezi. Dacă totuși ajung câteva picături de vopsea pe piele, poți să le îndepărtezi cu ajutorul unui prosop de hârtie îmbibat în alcool sau acetonă.

4. Spălarea părului pentru vopsire

După ce timpul de așteptare s-a încheiat, spală bine părul cu șampon și clătește-l cu apă călduță. După această spălare este indicat să aștepți 72 de ore înainte să speli părul din nou, deoarece în această perioadă cuticulele părului au ocazia de a se închide complet și de a sigila culoarea.

Trucuri care te ajută să păstrezi culoarea vopselei în păr mai mult timp

Există mai mulți factori care contribuie la eliminarea culorii vopselei din firul de păr, însă poți să apelezi la câteva trucuri ușoare care să mențină intensitatea culorii timp îndelungat. Iată câteva dintre ele:

  • nu folosi apă fierbinte atunci când îți speli părul. Cuticulele firelor de păr se deschid atunci când părul este spălat cu apă fierbinte, lucru care duce la o rezistență mai mică a vopselei de păr. Pentru a preveni acest lucru, folosește o apă călduță atunci când îți speli părul, iar la clătire, poți să folosești apă mai rece pentru securizarea cuticulelor firelor de păr.
  • evită să îți speli zilnic părul. Specialiștii recomandă spălarea părului de cel mult 2-3 ori pe săptămână. Dacă părul tău este unul gras din cauza excesului de sebum și ai nevoie să îl speli foarte des, folosește un șampon uscat între spălări. Acesta absoarbe sebumul de la rădăcina firului de păr și contribuie la menținerea intensității culorii părului, deoarece nu vei fi nevoită să îți speli părul des cu apă.
  • folosește un produs de protecție împotriva căldurii ridicate înainte de a folosi placa de păr, ondulatorul sau chiar uscătorul de păr. De fiecare dată când folosești ustensile care degajă căldură pentru aranjarea părului, acestea pot deteriora firul de păr și elimina treptat culoarea. Din acest motiv, este indicat să folosești un produs care protejează părul de daunele cauzate de căldura în exces.

Un păr sănătos cu o culoare uniformă este unul îngrijit care, cu siguranță, va atrage atenția în orice context. Partea bună este că nu trebuie să mergi la salon de fiecare dată când îți dorești o reîmprospătare a culorii. Dacă urmezi pașii din acest articol și îți vopsești părul acasă, poți să obții rezultate ca la salon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vopsea de par, #vopsire par , #stiri life style