Volvo sustine ca a creat cel mai bun vehicul hibrid: Volvo XC60

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 22:45
4968 citiri
Volvo sustine ca a creat cel mai bun vehicul hibrid: Volvo XC60

Volvo a dezvaluit joi ca a finalizat un nou model de vehicul hibrid, Volvo XC60, care are capacitatea de a functiona la fel de bine ca un model de automobil clasic.

Volvo XC60 este un automobil cu motor electric V60, primul model cu aceasta tehnologie, si va fi pus la vanzare in Europa la sfarsitul anului 2012. Automobilul poate utiliza si un motor pe benzina cu patru cilindri, de 280 de cai putere, anunta Volvo, intr-un comunicat de presa.

"Combinatia ofera o solutie ingenioasa de hibrid care poate fi incarcat electric, pe care dorim sa o folosim la toate modelele de automobile. Versiunea pe benzina are potential in cateva piete vitale pentru planurile noastre de crestere, cum ar fi Statele Unite, China si Rusia", a declarat Stefan Jacoby, CEO al Volco.

Motorul electric are 70 de cai putere si ofera posibilitatea unei autonomii de pana la 56 de kilometri, iar emisiile de carbon sunt reduse pana la 53 g/km.

Masina ofera suficienta autonomie pentru drumurile zilnice, dar si posibilitatea de a folosi motorul pe benzina in cazul calatoriilor mai lungi. Modelul special cu tractiune pe patru roti ofera stabilitate in cazul in care pe sosea este zapada sau polei.

Masina Toyota cu cel mai redus consum de carburant - hibridul Prius C

Masini hibrid sau standard - care sunt mai sigure in caz de accident?

Ramane de vazut cum va concura Volvo pe piata modelelor hibrid: Toyota a lansat recent Prius C, hibridul cu cel mai redus consum de carburant, cu o putere totala de 100 CP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Volvo, #hibrid Volvo, #Volvo XC60 , #modele