Volvo se asteapa la ce e mai rau - cine va fi vinovat in cazul unui accident al masinii care se conduce singura

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 19:425348 citiri
Volvo se asteapa la ce e mai rau - cine va fi vinovat in cazul unui accident al masinii care se conduce singura
Foto: Ziare.com

Gigantul auto suedez Volvo vrea sa revolutioneze sofatul, odata cu introducerea primelor autoturisme care se conduc singure. Compania a anuntat insa si ce se va intampla cand va exista primul accident ce implica o astfel de masina.

Astfel, Volvo a anuntat ca isi va asuma intreaga responsabilitate pentru accidentele ce implica autovehiculele fara sofer, fiind astfel una dintre primele companii care sustin acest lucru, informeaza BBC.

Volvo da drumul pe strada la masinile fara soferi

Orasul cu masini fara sofer - cati bani da guvernul britanic doritorilor

Suedezii se alatura Mercedes si gigantului IT Google, care au facut anunturi similare. Nesiguranta privind responsabilitatea in cazul unui accident in care este implicata o masina fara sofer este vazuta drept una dintre cele mai mari bariere in calea adoptarii unor reglementari care sa permita acestor autoturisme sa circule pe strazile din SUA.

Masinile fara sofer, testate pe strazile britanice

Intr-un discurs sustinut joi la Washington, presedintele Volvo Cars, Hakan Samuelsson, a spus ca Statele Unite sunt in prezent "cea mai progresiva tara din lume privind condusul autonom".

Seful diviziei tehnice a Volvo, Erik Coelingh, spune ca in Europa situatia este si mai grava referitor la blocajele suferite de reglementarile privind masinile fara sofer, mai ales cand vine vorba despre subiectul responsabilitatii in cazul accidentelor.

Adio alimentare in benzinarii! Masinile vor face plinul singure, fara ca soferul sa fie prezent

In ce priveste momentul in care vom vedea efectiv pe strazi masini fara sofer, acesta ar putea fi mai curand decat ne-am astepta. Daca secretarul Transporturilor din SUA, Anthony Foxx, a spus la Salonul Auto de la Frankfurt, de luna trecuta, ca se asteapta ca masinile fara sofer sa fie folosite in toata lumea in cel mult 10 ani, fondatorul Tesla, Elon Musk, a prezis ca firma sa ar putea avea aprobarea pentru autoturismele autonome chiar si in 2019.

In plus, alti producatori auto au anuntat ca planuiesc sa lanseze asemenea masini fara sofer in viitorul apropiat, inclusiv Toyota, care a precizat miercuri ca se asteapta sa scoata pe piata asemenea vehicule pana in 2020.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News