Volvo inchide fabrica de autobuze din Suedia

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 10:24
3793 citiri
Volvo inchide fabrica de autobuze din Suedia
Foto: volvobuses.com

Divizia de autobuze a producatorului suedez Volvo este nevoita sa inchida fabrica de la Saffle, din centrul Suediei, pentru a muta productia in Polonia, ceea ce va duce la pierderea a circa 400 de locuri de munca.

"Cererea de autobuze a scazut constant in Europa, in ultimii ani, in conditiile in care s-a exercitat o presiune pentru preturi tot mai mici", a afirmat Hakan Karlsson, CEO al diviziei Volvo Buses, intr-o declaratie citata in editia suedeza a cotidianului The Local.

Concentrarea completa a productiei de autobuze in Polonia se va face treptat, determinand inchiderea fabricii de la Saffle in cursul anului viitor.

Isi vor pierde locurile de munca aproximativ 330 de muncitori si 60 de consultanti, ramanand in functiune un birou de suport cu 50 de tehnicieni.

"Prin concentrarea productiei intr-o singura unitate, putem reduce costurile si stopa astfel trendul negativ din ultima vreme", a mai declarat Karlsson.

Volvo a vandut doar 2.498 de autobuze in trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu 3.127 in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, comenzile au scazut cu 14% in ultimul trimestru, urmand trendul negativ al industriei. Managementul si sindicatele de la Volvo vor purta negocieri pentru a gasi forme de compensare sau reconversie profesionala pentru angajatii ce urmeaza a fi concediati.

Se estimeaza ca relocarea productiei in Polonia va costa Volvo aproximativ 15 milioane de dolari.

Cu toate acestea, fabrica poloneza a grupului are o capacitate de patru ori mai mare decat unitatea suedeza, poate asimila toate fazele de productie si este mult mai eficienta din punctul de vedere al costurilor operationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#inchidere fabrica Volvo, #autobuze Volvo, #productie Volvo Polonia, #mutare productie Volvo , #stiri Volvo