Volvo ia o decizie istorica in lumea auto

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 12:1910687 citiri
Volvo ia o decizie istorica in lumea auto
Foto: Volvo

Volvo a devenit primul producator auto traditional ce a anuntat ca va construi doar masini care au si motoare electrice incepand cu 2019.

Volvo este primul nume mare din lumea auto care recurge la aceasta solutie, pe care este asteptat sa o implementeze si ceilalti constructori in urmatorii ani, conform Financial Times.

Incepand din 2019, Volvo va lansa pe piata trei tipuri de masini: cele suta la suta electrice, cele hybride si cele "semi-hybride" - cu un motor pe benzina de capacitate mica si o baterie cu o capacitate maxima.

CEO-ul celor de la Volvo, Hakan Samuelsson, a afirmat ca Volvo isi propune sa vanda 1 milion de masini electrice pana in 2015.

In momentul de fata, interesul pentru masinile electrice devine tot mai mare pe an ce trece. Devine astfel o certitudine ca masinile electrice sunt viitorul, chiar daca in Europa lucrurile se misca mai greu fata de Asia sau America.

Ca o comparatie, in Europa s-au vandut 110.000 de masini electrice anul trecut, din toate brandurile, in timp ce in China s-au dat in jur de 265.000.

Se asteapta insa ca, in 2030, 8 din 10 masini vandute sa fie electrice.

C.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News