Volvo dezvaluie recordul "secret" stabilit la Nurburgring (Video)

Luni, 29 Mai 2017, ora 17:455407 citiri
Volvo dezvaluie recordul "secret" stabilit la Nurburgring (Video)
Foto: captura video YouTube

Suedezii de la Volvo sustin ca unul dintre modelele lor a stabilit un record pe legendarul circuit de la Nurburgring, insa performanta a fost tinuta secret un an.

In urma cu un an, Polestar Cyan Racing, echipa oficiala "de uzina" a Volvo din Campionatul Mondial de Turisme, a efectuat un test pe circuitul german cu modelul S60 Polestar.

Potrivit prezentarii din clipul video, "obiectivul era sa ducem performantele lui S60 Polestar cat mai departe, iar rezultatul a fost stabilirea unui nou record".

Producatorul nordic sustine ca nu a intentionat niciodata sa corecteze recordul cu testul din 2016, insa a reusit sa stabileasca o noua performanta pentru berlinele in patru usi cu timpul de 7:51.110.

De ce nu au spus nimic suedezii? Daca ii ascultam pe ei, au obtinut date atat de importante din test incat au preferat sa nu se laude.

"Fiind suedezi, n-am vrut sa ne laudam cu recordul, ci sa invatam din experienta. Iar invatamintele au fost atat de importante incat a trebuit sa tinem performanta secreta un an."

Realitatea este ca, la putin timp dupa stabilirea acestui record, italienii de la Afla Romeo au dus pe circuit modelul Giulia Quadrifoglio, care a batut recordul Volvo, iar pana in prezent recordul a mai cazut o data, noua Honda Civic reusind aceasta performanta, scrie Autoexpress.

M.D.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News