Volvo da drumul pe strada la masinile fara soferi

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 09:00
2825 citiri
Volvo da drumul pe strada la masinile fara soferi
Foto: Motor Authority

Compania Volvo a lansat un proiect pilot prin care masinile fara sofer vor fi testate pe drumurile publice din Gothenburg, Suedia. Autovehiculele se vor deplasa in trafic, printre masini normale, cu soferi, pentru a demonstra practicabilitatea acestor modele futuriste.

Pe langa declaratiile oficiale facute de reprezentantii companiei, conform carora acest proiect "va ajuta la identificarea beneficiilor pentru societate a masinilor care se conduc singure", se pare ca Volvo planuieste, de fapt, sa fie in fruntea pietei atunci cand oamenii vor incepe sa cumpere astfel de masini "autonome", scrie Motor Authority.

Pe langa demonstratiile legate de caracteristicile masinii, proiectul din Gothenburg are ca scop si analizarea infrastructurii si determinarea modificarilor care se impun la drumuri pentru a facilita circulatia masinilor fara sofer. Mai mult, proiectul are si rolul de a-i obisnui si pe ceilalti participanti la trafic cu astfel de automobile.

Volvo incearca acum sa isi convinga viitorii clienti de beneficiile masinii fara sofer si promoveaza faptul ca aceste autoturisme contribuie la diminuarea poluarii in orase si ca, evident, fac sofatul mult mai usor. In viitor, masinile vor putea fi programate pentru calatorii. Itinerariul va fi bazat nu numai pe traseu, ci si pe stabilirea unui mix de sofat manual dar si automat care va eficientiza timpul si consumul. Masinile se vor parca singure si vor avea sisteme de siguranta de prevenire a accidentelor.

Volvo a anuntat ca proiectul masinilor autonome va demara in 2014, dar va trebui sa asteptam pana in 2017 ca primele modele sa iasa pe piata.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#masini care se conduc singure, #masini Volvo proiect Gothenburg, #masini Volvo strazi Suedia , #modele